TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Tittarnas ilska efter inslaget om vargarna på Skansen i Nyhetsmorgon

10 okt, 2021 
Lovisa Ström
Maria Forsblom Nyhetsmorgon
Under söndagsmorgonen sändes ett inslag i Nyhetsmorgon som har väckt starka reaktioner.
Nu rasar TV4-tittarna.
”Helt sinnessjukt”, skriver en upprörd tittare.
Annons
Nyhetsmorgons programledare då och nu – se förändringenBrand logo
Nyhetsmorgons programledare då och nu – se förändringen

Under onsdagsmorgonen kom beskedet om att Skansen har valt att avliva alla sina vargar. Det var fyra stycken och alla var dessutom helt friska, något som har fått många att reagera.

Nu rasar TV4-tittarna efter inslaget om vargarna i Nyhetsmorgon.

Därför har Skansen valt att avliva alla sina vargar

Efter att nyheten kom ut är det många som har uttryckt sin ilska på sociala medier. Många menar att det är sorgligt, djurplågeri och att denna nyhet kommer få dem att bojkotta djurparken framöver.

Men varför har Skansen valt att ta det här beslutet? I en intervju i Efter fem berättar Yvonne Nordling, avdelningschef på Skansen, att det tagit flera år att komma fram till beslutet.

– Det har varit ett jättetufft beslut att fatta, att avliva de här vargarna. Och det är en del av en dialog som har pågått under flera års tid för att arbeta mer med artbevarande insatser där vi tror att Skansen kan göra mest nytta. Och det innebär då också att vi kommer att förbereda plats för att introducera fjällräv under våren 2022, förklarar hon.

Annons

Många undrar däremot hur det kommer sig att de inte kunde omplacera vargarna istället, och i samma intervju förklarar Yvonne att den möjligheten tyvärr inte har funnits.

– Jag förstår att det upprör många och det är ett svårt beslut. Men Skansen bedömning är att vi kan göra bättre insatser för fjällräven än vad vi kan göra för vargen, säger hon innan hon fortsätter:

– Vi har tittat på att omplacera vargarna vilket såklart hade varit vårt första alternativ att göra, men tyvärr finns det inga andra djurparker som tar emot varg. Och det är inte heller ett alternativ att placera ut dem i naturen.

Tittarnas ilska efter inslaget i Nyhetsmorgon

Det här beslutet har upprört många och efter att även Nyhetsmorgon valde att lyfta händelsen under söndagens program är det nu många av TV4:s tittare som tycker till.

”Djurparker överhuvudtaget är totalt sinnessjukt. Förstår inte människans behov av att titta på djur i fångenskap”, skriver bland annat en upprörd tittare.

”Helt sjukt att man avlivar friska vargar istället för att göra sitt yttersta för att hitta ett bättre hem för dem!”, skriver en annan.

Annons