Niklas Strömstedt om sprickan i GES – starka orden till Leif Käck

Niklas Strömstedt

Niklas Strömstedt är en av medlemmarna i popbandet GES, som hade stora framgångar under 90-talet.
Nu berättar Niklas om den okända sprickan i gruppen och om deras fjärde okände bandmedlem.

Niklas Strömstedt är en del av poptrion GES som bildades år 1994. Trion består av sångarna och låtskrivarna Anders Glenmark, Thomas "Orup" Eriksson och såklart då Niklas, vilkas efternamnsinitialer bildar namnet GES.

Bandmedlemmarna har utöver deras otroliga framgång i bandet fantastiska solokarriärer på egna håll. Anders Glenmark skivdebuterade som 19-åring med Någon gång, någonstans, som låg på Svensktoppen 1972.

Orup har samarbetat med flera andra framgångsrika musiker och artister, bland annat har han skrivit låten Det gör ont som Lena Philipsson tog hem segern år 2004 i Melodifestivalen.

KRITIK Tittarilska mot påståendet i Nyhetsmorgon

GES plötsliga återförening

Popbandet ligger bakom låten När vi gräver guld i USA som blev en stor sommarplåga efter fotbolls-VM 1994 och skulle idag kunna jämföras med fotbollens Nationalsång.

Låten vann dessutom en Grammis för Årets låt. GES sålde sedan över 500 000 album och turnerade 1995 med en slutsåld sommarturné som sågs av över 200 000 människor.

Efter bandets otroliga framgångar valde sedan medlemmarna att satsa på sina solokarriärer, men på senare år har det börjat spekuleras kring en möjlig återförening. Och nu kommer drömmen för många fans bli sann, bandet kommer göra en sista popshow, vid namn Stanna världen en stund.

Showen kommer bli gruppens första framträdande tillsammans sedan deras återföreningsturné 2018. I Nyhetsmorgon har Niklas Strömstedt tidigare berättat om sina förväntningar:

– Det känns roligt och det känns naturligt och det känns väldigt lustfyllt, sa han i programmet nyligen.

Niklas Strömstedts starka ord till Leif Käck inför återföreningen

I en nytt Instagram-inlägg berättar Niklas lite mer om detaljerna bakom kulisserna. Han förklarar bland annat att GES manager Leif Käck alltid stått vid deras sida och att han till och med är anledningen till varför de har fortsatt hålla ihop genom alla år.

”Möt Leif Käck, GES’s fjärde medlem, manager och nära vän! Det är han som stoppar våra värsta förslag och promotar de goda. Det är han som sett hundratals konserter med oss, lidit sig igenom otaliga repetitioner och tagit emot mängder av ångestfyllda/hybrismättade mobilsamtal. Utan honom inget GES”, skriver Niklas Strömstedt på Instagram och fortsätter sedan:

”Då hade vi gjort ”När vi gräver guld i USA” och sen går skilda vägar. Så Leif, allt är ditt fel!”

LÄS OCKSÅ: Ingvar Oldsberg stoppas helt från Bingolotto av hälsoskäl

LÄS OCKSÅ: Bianca Ingrosso anklagad för att ha stulit en jacka på nattklubb

FOTO: Karin Törnblom/TT, Malou efter tio/Youtube

Senaste nytt