TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Tittarna rasar mot nya jurymedlemmen – därför reagerar de så starkt

31 mar, 2024 
Linn Seipel
ash idol
Idol fyller 20 år och nu har TV4 rört om ordentligt i grytan!
Nu presenteras alla vårens jurymedlemmar – vilket fått en hel del tittare att uttrycka sitt missnöje.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Idolfinalisen stoppades – fick inte fira med dem andraBrand logo
Idolfinalisen stoppades – fick inte fira med dem andra

Idol fyller 20 år – något som verkar få TV4 att vilja röra om ordentligt i grytan. Vi har under den senaste tiden nåtts av flera chockerande nyheter rörande årets jurymedlemmar. Först var det Kishti Tomita som petades, och senare ska Alexander Kronlund valt att hoppa av. Kvar stod bara Anders Bagge och Katia Mosally tills att den tredje stolen tillsattes av Peg Parnevik förra veckan.

– Det känns så himla spännande och ärofyllt att ta plats i Idoljuryn. Jag är pepp på att komma in med ny energi och en fresh take med bakgrund som artist och låtskrivare, sade Peg Parnevik då i ett pressmeddelande.

Avicii-managern Ash Pournouri blir fjärde Idol-jurymedlemmen

Nu är det fjärde och sista namnet satt – och det blir ingen mindre än entreprenören, producenten och managern Ash Pournouri, 42. Ash är i folkmun kanske mest känd för att ha upptäckt Avicii, det vill säga bortgångne Tim Bergling. Men han har också gjort låtar till legendarer som Madonna och Coldplay. Dessutom har han tillsammans med Spotify-grundaren Daniel Ek startat konferensen Brilliant minds, där bland annat Barack Obama talat.

Annons

– Det känns som två livstider sen som jag höll på med musik, men jag har ändå hållit koll på industrin från sidan. Jag är ju naturligt lagd och intränad att se gömda och inte helt uppenbara möjligheter, vilket kanske gör att jag kommer se med lite andra linser på de sökande, säger Ash i ett pressmeddelande.

I kommentarsfältet på Idols officiella Instagram-sida är känslorna blandade.

”Detta blir toppen”, säger en.

”Åh….. kommer sakna Kronlund och Kishti”, skriver en annan.

”Så länge @andersbagge1 inte lämnar idol så kommer jag troget fortsätta titta, den dagen du lämnar då blir det svårt att titta, fina du. Men ska bli kul att lära känna era nya jury medlemmar ♥️ massa kärlek till er och dom nya medlemmarna.”, skriver en tredje.

Anitha Clemence och Ash Pournouri.Cecilia Cia Liljeton

Tittarna rasar över beslutet: ”Bojkott”

Andra är verkligen inte nöjda över TV4:s beslut, och riktar särskild kritik mot den fjärde jurymedlemmen.

Annons

”Var det inte han som låg bakom att Avicii tog livet av sig? Pressade honom så hårt för egen vinning skull. Gör om gör rätt Tv4”, säger en.

”Att han ens vågar visa sig …. Usch fy fan.”, skriver en annan.

”Bojkott!”, skriver en tredje.

”Ni kommer tappa massa tittare nu..”, tror en fjärde.

Ash har tidigare bemött den kritikerstorm han råkade ut för efter det att dokumentären Avicii: True Stories släppts. Något Aftonbladet då skrev om.

– De klippte in saker utan kontext. Vi fick inte svara eller komma med egen information. Klippen där jag pratar är från 2014, som har med något helt annat att göra, sade han 2021 i Framgångspodden, och gav exempel:

– Som när han säger ”jag håller på att dö” och sen klipps det till ett klipp tre år innan där jag säger ”han förstår inte värdet av pengar”, och pratar då om något helt annat. Det har inte med varandra att göra.

avicii
Världsstjärnan Tim Bergling (Avicii) lämnade tragiskt jordelivet 2018.Foto: Amy Sussman

Ash Pournouri om relationen med Tim Bergling

Ash berättar vidare i samma intervju att han stod väldigt nära Tim och blev bestört när han fick nyheten om hans bortgång.

Annons

– Jag älskade Tim som en familjemedlem och han var fantastisk på så många sätt, omtänksam och ödmjuk, supertalang, härlig och hade en sprudlande personlighet. Men han var ju människa, ingen robot. Han hade sina frågor om livet, utmaningar och mänskliga brister precis som alla andra.

TV4 är vilket fall nöjda med sin nya rekrytering. I pressmeddelandet motiverar Malin Knave, exekutiv producent för Idol kanalens beslut så här:

– Det ska bli väldigt häftigt och spännande med Ash som ny jurymedlem i ”Idol”. Hans cv, både inom musikbranschen och som entreprenör, talar för sig självt och jag tror han kommer bidra med värdefull kunskap och input för att utveckla ”Idol” ytterligare.

FOTO: TT/Amy Sussman, TV4/InstagramAnnons