LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareLasse Holm

Alexander Kronlund tvingas lämna Idol-juryn: ”Fick räcka för mig”

19 mar, 2024 
Efter sju år i Idol-juryn har det nu blivit dags för Alexander Kronlund att lämna sin plats.
Nu berättar han om det sorgliga beskedet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Efter nedskärningarna – Alexander Kronlund om Idols framtidBrand logo
Efter nedskärningarna – Alexander Kronlund om Idols framtid

Nu är det nämligen dags för honom att lämna över stafettpinnen.

”BREAKING NEWS: Inte i nivå med att Carl XVI abdikerar, MEN, 7 roliga år i IDOL fick räcka för mig. Ny spännande jury presenteras strax. Tack hela jävla superproduktionen , juryvännerna och FRAMFÖRALLT alla Idol-deltagarna genom åren”, skriver han i ett inlägg på Instagram.

Alexander Kronlunds karriär inom musik

Det var i Idol 2017 som Alexander Kronlund gjorde sin entré i Idol-juryn och sedan dess har han tagit Idol-tittarna med storm. Han är musikproducent och har en lång karriär i ryggen. Han har bland annat varit hjärnan bakom några av våra största moderna pophits.

Annons

Han har jobbat med artister som Britney Spears, Ariana Grande, Justin Timberlake och svenska Robyn, och är nära vän med svenska musikikonen Max Martin. Några av Alexander Kronlunds mest kända låtar är världshits som Britneys Lucky och Til the world ends, och Ariana Grandes Side to side.

När Hänt når Alexander beskriver han det hela som vemodigt.

”Ja det är ju vemodigt, men tajmingen var sån att jag hade oemotståndliga musikjobb i LA + att IDOL ju måste skakas om lite ibland , så det var ett gemensamt eftertänksamt beslut. Spännande projekt är ALLTID på gång i min maniska skalle”, skriver han i ett meddelande till Hänt.

Kishti Tomita lämnar Idol-juryn

Sedan tidigare är det även känt att Kishti Tomita, 60, lämnar Idol-jruryn.

– TV4 har hittat en ny kreativ ritning inför 2024 och de har beslutat sig för att göra en helt ny jurykonstellation i år, sa hon till Aftonbladet när det avslöjades.

Varför Alexander och Kishti sparkas från Idol-juryn verkar fortfarande ytterst oklart.

– Jag vet inte. Jag tror bara de har tittat på nya möjligheter. De vill nog hitta en ny väg för ”Idol”, men jag kan inte uttala mig om hur tankarna går hos dem. Men vad de har låtit mig förstå så vill de hitta en ny kreativ väg, sa Kishti.

Nu återstår det att se vilka som tar över. Men Peg Parnevik är enligt rykten en stark kandidat.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons