Tittarna rasar mot Efter fem efter TV4:s beslut

Tilde de Paula i Efter fem
I veckan har TV4:s Efter fem till stor del handlat om spridningen av Coronaviruset.
Nu väljer flera tittare att rikta kritik mot aktualitetsprogrammet.
– Väldigt tjatigt, skriver en person i en kommentar.
Annons

Det var i januari 2019 som TV4 drog igång med sin nya satsning Efter fem. Till en början var det endast Tilde de Paula Eby, 47, och Axel Pileby, 33, som styrde skutan i programmet men med tiden har gänget utökats och består numera även av bland andra Henrik Alsterdal, 40, och Anna Brolin, 39.

Annons

När Tilde gästade den före detta dokusåpa-profilen Nemo Hedéns, 33, podcast Nemo möter en vän avslöjade hon anledningen till att hon numera syns mer sällan i Efter fem.

– Det var aldrig tänkt att jag skulle köra det fem dagar i veckan resten av mitt liv. Det är för mycket. Plus att jag gör ju andra program, sa Tilde i podden och fortsatte sedan:

Annons

– Det är ju som med Nyhetsmorgon. Man delar ju på det för det är så otroligt mycket sändningar.

TV4:s svar efter upptäckten

TV4-tittarna har tidigare riktat kritik mot att TV4:s aktualitetsprogram är väldigt lika varandra och att det ofta är samma ämnen som tas upp i Efter fem och Nyhetsmorgon. Senast i februari fick kanalen en kommentar om detta i sociala medier.

”Jag tycker det är för mycket samma personer som intervjuas i Nyhetsmorgon och sedan är det samma personer som är med i efter fem! Är det lathet eller brist på fantasi?”, undrade en person.

Liknande kommentarer har tidigare inkommit i TV4:s kommentarsfält och denna gång valde kanalen att besvara frågan.

”Då både Nyhetsmorgon och Efter fem är program som behandlar nyheter händer det emellanåt att liknande aktuella händelser tas upp såväl på morgon som kväll”, skrev TV4 vid tillfället.

Annons

Tittarnas kritik mot Efter fem

Nu riktas ny kritik mot Efter fem och även denna gång handlar det om innehållet i programmet. Många TV4-tittare tycker nämligen att det handlar alldeles för mycket om Coronaviruset just nu. Flera personer anser att de istället borde fokusera på mer positiva ämnen i Efter fem och endast rapportera om viruset i nyhetssändningarna.

”Det finns annat än Corona att fylla 2 timmars program med. Tur att det finns annat att göra! Kom tillbaka till det program ni var före Corona!”, skriver en person i en kommentar på Efter fems Instagram-konto.

”Väldigt tjatigt program just nu”, instämmer en annan.

”Lite mer positiva bilder, jag orkar inte längre med allt kring detta”, hälsar en tredje missnöjd tittare.

TV4 har ännu inte besvarat kritiken i kommentarsfältet.

Annons

FOTO: Anna-Karin Nilsson/EXP/TT, Instagram

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…