Tittarna rasar mot beslutet om Robinson-deltagarna: ”Farligt”

Robinson 2019 utposten

Fyra Robinson-deltagare befinner sig vid utposten där de tävlar om att komma tillbaka till ön. Nu fortsätter kritiken att hagla mot TV4:s beslut om upplägget på tävlingen.

TV4:s succéprogram Robinson börjar lida mot sitt slut. Deltagarna har nu bott på ön i flera veckor tillsammans och de har fått kämpa rejält för att få stanna kvar. De personer som har åkt ut ur programmet har hamnat i Gränslandet, vilket är ett parallellprogram som hade säsongsavslutning förra veckan.

Vid utposten hamnar de deltagare som åkt ur både Robinson och/eller Gränslandet. Just nu befinner sig Jannika Navjord, Peter Feuk, Mathias Kristoffersson och Robert Åhrman vid denna plats. Utposten är deras absolut sista chans att ta sig tillbaka till Robinson-ön. För att lyckas med detta måste de härda ut under extrema levnadsförhållanden.

ANNONS: Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här!

De fyra deltagarna har knappt tillgång till mat och har stundtals fått leva hopkedjade samt i en bur. Tidigare i säsongen, när det endast var Robert Åhrman och Mathias Kristoffersson som var placerade vid utposten, riktade många TV4-tittare kritik mot upplägget på tävlingen.

”Tv4, ska ni inte ge dem lite matmöjligheter eller ska ni svälta de som är i Utposten. Verkligen inte värdigt!”, skrev en person i en kommentar på programmets Facebooksida.

”Det här var ju bara beklämmande att se”, skrev en annan.

TV4-tittarnas kritik mot utposten i Robinson fortsätter

När det numera är fyra personer som befinner sig vid utposten fortsätter kritiken att hagla mot TV4. Nu har den trappats upp ytterligare och många tittare riktar skarp kritik mot att kanalen låter deltagarna leva utan matmöjligheter.

”Hur ska de fyra deltagarna – fysiskt utmattade, som de är – ha någon chans att tävla? Både deras kroppar och hjärnor fungerar inte som de ska. Är detta ok? Sätta dem där det är ont om mat. Kedja fast dem och sedan bura in dem och låta dem sitta i buren trots oväder och kyla..”, skriver en person.

”Tycker det är farligt att utsätta sina kroppar för detta och hur skall de kunna tävla mot de andra? Tycker det är helt vansinnigt och förstår inte varför”, anser en annan.

”Kan de inte sluta med plågeriet snart för stackarna på Utposten”, skriver en tredje.

TV4 har ännu inte besvarat tittarnas kritik i kommentarsfältet.

LÄS MER: Nick Söderbloms tårar efter tuffa sveket i Robinson: ”Jobbigt”

LÄS MER: TV4 om skräckscenerna i Robinson – Klas Beyer kollapsade

FOTO: TV4