Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV4 om skräckscenerna i Robinson – Klas Beyer kollapsade

01 maj, 2019 
AvAgnethe Alm
TV4 bemöter tittarnas kritik efter dramatiska händelsen med Klas Beyer under vattentävlingen.
Robinson-deltagaren Klas Beyer blev tvingad till akut läkarvård efter en tävling där det gällde att ligga i vattnet under ett galler så länge som möjligt. Efter händelsen riktade TV4-tittarna stark kritik mot kanalen, som nu väljer att bemöta tittarnas ord.
Annons

Robinson 2019 blir bara tuffare och tuffare för deltagarna. Numera tävlar alla mot varandra individuellt och tävlingarna har trappats upp mer och mer, vilket har fått TV4-tittarna att höja sina röster.

De senaste veckorna har flera tävlingar kritiserats av tittarna. Bland annat förra veckans utmaning, som gick ut på att deltagarna skulle äta upp levande larver och inälvor. Tävlingen upprörde flera tittare, som efter sändningen uttryckte sin avsky för inslaget och menade att utmaningen var förnedrande.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Är det underhållning att titta på människor som förnedras och tvingas att göra sånt de inte vill?? Finns ju andra program för det, synd att TV4 och deras produktionsbolag enbart inriktar sig på konfliktskapande och förnedring numer”, skrev en tittare på Robinsons Facebook-sida.

En mardröm för Klas Beyer

Under söndagens avsnitt möttes deltagarna i en tävling, som återigen fick TV4-tittarna att ryta ifrån. I tävlingen skulle samtliga deltagare kämpa mot tidvattnet och ligga under ett galler medan vattennivån långsamt höjdes. Den som klarade av att ligga längst segrade.

Annons

Men för Klas Beyer, 30, fick tävlingen stora konsekvenser. Redan innan tävlingens start uttryckte han sin oro och rädsla över att lägga sig under gallret.

– Sedan – 97 när Titanic kom så har jag faktiskt haft en mardröm om att jag blir fast under ett galler som jag måste ta mig igenom. Och det är liksom vad dagens tävling handlar om. Ligg kvar under gallret, sa han i programmet.

Efter 53 minuters kamp under gallret såg sig Klas Beyer besegrad. Samtidigt märkte övriga deltagare att han inte mådde bra. När han slutade svara på tilltal av programledaren Anders Öfvergård, 51, tillkallades läkare, som akut fick ta hand om Klas. Väl uppe på land fick han hjälp att andas i en påse.

– Jag höll på att svimma. Jag var bara inte kapabel till att fortsätta, sa Klas efteråt.

TV4 bemöter tittarnas kritik

Efter den dramatiska händelsen som Klas Beyer råkade ut för valde flertalet Robinson-tittare att återigen rikta kritik mot programmet, och dess tävlingar.

Annons

”Kanske att utmaningarna går för långt för människor som knappt har ätit! Varför ska man vistas UNDER vatten! Blir man syrefattig kan man drabbas av panik och rent ut sagt drunkna!”, skriver en tittare på programmets Facebook-sida.

”Riktigt obehagligt att se. Man ser att han är alldeles blek. Sådana tävlingar upplevs obehagliga av en anledning: de är farliga på riktigt”, skriver ännu en.

Efter tittarnas ord väljer nu TV4 att besvara den kritik som riktats mot kanalen och programmet.

”Ett läkarteam och produktionen håller alla deltagare under sträng uppsyn om något skulle urarta, vi är otroligt måna att alla är trygga och känner sig säkra under filminspelningen”, skriver TV4.

FOTO: TV4

Annons