Artikeln innehåller reklamlänkar

Tittarna rasar efter händelsen i TV4 – Gry Forssell svarar på kritiken

Gry Forssell kritik sommarkrysset tv4

Tittarna rasade mot Gry Forssell efter en händelse i Sommarkrysset på TV4. Nu ger hon svar på kritiken.

Under premiären av Sommarkrysset på TV4 förra lördagen som leds av programledaren Gry Forssell, 45, gästade bland annat popduon Rebecca Scheja, 29, och Fiona FitzPatrick, 32. När de klev upp på scenen för att framföra en av sin senaste låtar var duon och deras dansare klädda i plagg med politiska budskap. På tröjor och byxor i rosa stod det ”Fuck SD”.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut! (länk till Aller media shop)

TV4 förklarar det hela som en kupp, och att produktionen inte alls var medvetna om vad som försiggick. Att de innan duon klev upp på scenen inte hade sett deras scenkläder. Efter framträdandet möttes Rebecca och Fiona av en hatstorm. Men även programledaren Gry Forssell har mötts av en hel del kritik från folk som tycker att hon borde ha agerat annorlunda.

– Folk blev så arga! Jag har fått mejl på mina sociala medier där folk tycker att jag borde ha sprungit in på scenen och slitit av dansarna deras tröjor, säger Gry Forssell till Expressen och fortsätter:

– Sen finns det en sådan misstro som bekymrar mig. När TV4 förklarar att vi inte visste något då säger folk “det visste ni visst”. Att det finns en sådan misstro till vad folk säger det tycker jag är lite läskigt.

Gry Forssell är tydlig med att hon inte anser att ett sådant politiskt statement hör hemma i ett underhållningsprogram, men hon tycker att ilskan mot henne från de arga tittarna var en aning överdriven.

– Jag tycker bara att folk blev orimligt arga. Sen kan jag hålla med om att den undertexten de gick ut med först, om att hota folk, att det var onödigt för det blir ju fel fokus. Tydligen skrev de bara så för att provocera men då blir det fel fokus. Jag tror det blir kontraproduktivt och att man gör sig själv en otjänst.

LÄS OCKSÅ: Rebecca och Fiona utsatta för hatattack efter kuppen i direktsändning

LÄS OCKSÅ: Följarnas ilska mot Gry Forssell – efter bilden på Instagram: ”Känns inte okej”

FOTO: Ibl, TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN