LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Rebecca och Fiona utsatta för hatattack efter kuppen i direktsändning

02 jul, 2018 
Rebecca Scheja och Fiona Fitzpatrick kupp under sommarkrysset
Under premiären av Sommarkrysset kuppade Rebecca och Fiona genom att bära plagg med politiska budskap. Nu möts DJ-duon av hat och påhopp.
Annons

Under lördagens säsongspremiär av Sommarkrysset på TV4 gästade DJ- och popduon Rebecca Scheja, 29, och Fiona FitzPatrick, 32, programmet. När de väl dök upp på scen i sändningen var duon och bakgrundsdansarna klädda i kläder med politiskt budskap – i rosa tröjor och byxor med texten ”Fuck SD”.

Ända sedan i starten av Rebeccas och Fionas karriär som tog fart 2007 har duon varit mycket politiska aktiva, och tar gärna varje chans och plats som ges till att göra sina röster hörda och uttrycka sina ståndpunkter. På Instagram har de efter lördagens program lagt ut bilder på plaggen de bar med en förklaring där till.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Varning! ’Fuck SD’ är ett väldigt coolt fashion statement som vi har sett förut. Men för att budskapet verkligen ska ha effekt måste ni ta med er den här känslan av motstånd in i valbåsen den 9 september 2018. Du måste vara aktiv i diskussioner med dina vänner, familj och grannar. Snälla, försök övertyga, manipulera och hota alla du känner till att inte rösta på ett oerfaret Kalle Anka-nazistparti i kommande valet. Stå rakryggade och var modiga.”, skriver Rebecca och Fiona på sitt Instagram-konto i samma veva som de visar upp plaggen.

Annons

Men från både tittare och följare möts duon nu av en hatstorm. Bland kommentarerna på Instagram riktas det extrem kritik mot deras ställningstagande i tv, och samtidigt utsätts de för en hel del påhopp.

Jävla cp-horor dra åt helvete! Skjut er med ett fucking gevär”, skriver en.

Gå dra något gammalt över er, ni ser ut som avdankade pundar huvuden båda två”, skriver en annan.

Fuck er omogna efterblivna fjortisar”, skriver ännu en.

Bland kommentarerna backas de samtidigt av tusentals fans. Bland annat Alexandra Pascalidou har uppmanat sina följare att gå in på Rebecca och Fionas konto för att visa stöd och kärlek.

Ikväll inviger fantastiska DJ-duon Rebecca & Fiona Almedalen på Kallis. Men de har utsatts för hemska hatattacker under natten efter att ha markerat mot SD. In och backa och stötta och ös lite kärlek över tjejerna! De behöver det”, skriver Alexandra på sin Instagram.

Förutom att sända kärlek i form av hjärtan skickar fansen också stöttande ord för sitt agerande.

Annons

Tack! För att ni använder er röst på bästa sändningstid”, skriver en.

Ni är bäst!! TACK”, skriver en annan.

Äntligen! Artister som faktiskt visar offentligt att de tar avstånd från ”partiet”!!”, skriver ännu en.

FYI så är ni fucking grymma, glöm inte det! Tack för att ni står upp för oss som inte vågar. Ni är amazing tjejer”, skriver en till.

Förutom Alexandra Pascalidou finns det andra svenska kändisar som tar rygg på Rebecca och Fiona. Bland kommentarsfältet hittar vi bland annat kommentarer från Kajsa Grytt, Shima Niavarani och Kakan Hermansson.

Till Aftonbladet säger Johan Janrell, tillförordnad exekutiv producent för Sommarkrysset, att de inte hade någon aning om att Rebecca och Fiona skulle visa upp politiska budskap på scenen. Han förklarar det hela som en kupp.

Även programledaren Gry Forssell ska ha varit ovetandes om Rebecca och Fionas plan, men hon förklarar det hela istället som kul.

– De kom fram till mig och frågade efteråt, ”Är ni arga?”. Jag sa, nej, det är väl ingenting att vara arg för, säger Gry Forssell till Expressen.

FOTO: Ibl

Annons