LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Popstjärnorna i tårar – efter punkstjärnans låthyllning till döda punklegendaren

15 okt, 2017 
AvJoakim Almén
I kvällens avsnitt av ”Ebbots ark” framför svenska punkhjälten Hurula en cover på döda punklegendaren Freddie Wadlings gamla band Cortex – och golvar alla: – Freddie ler i sin himmel, säger Ebbot Lundberg om Hurulas knockout-framträdande.
Annons

Ebbots ark” går i mål ikväll med säsongens femte – och sista – avsnitt. Som vanligt tar Ebbot med sina gäster på resa i Bohusläns skärgård. I kvällens program är popduon Rebecca & Fiona, Ola Salo, 40, och nutida punkhjälten Robert Hurula, 37, gäster.

Precis som i tidigare program hänger artisterna med Ebbot – samt spelar en inrepad cover. I kvällens avsnitt tolkar Rebecca & Fiona Noice klassiker ”En kväll i tunnelbanan”, medan Ola Salo gör en psykedelisk rocktolkning av Madonnas, 59, ”Like a prayer”. Imponerade nummer båda två – men det är den blyga punkaren med den stora scenkarisman, Hurula, som lockar fram de starkaste reaktionerna.

När han framför en cover på ”Skuggorna kommer” av en av hans favoritartister, Freddie Wadlings band Cortex blir Rebecca & Fiona så pass rörda att tårarna kommer.

Annons

– Fan va fett alltså. Jag börjar gråta, säger Rebecca Scheja, 28.

– Jag började också gråta, säger Fiona FitzPatrick, 31

Rebecca kramar om Hurula och säger att hon började gråta. Även Ola Salo är tagen av det explosiva framträdandet.

– Jag känner mig helt jävla bortblåst av den här spelningen. Det var som att komma till en rit, och så står han där med sin magnetiska utstrålning och det går inte att slita ögonen från honom. Det var en stor upplevelse, säger Ola Salo.

Rebecca & Fiona fortsätter hyllningarna till den svenska punkaren.

– Det blev väldigt speciellt att se honom där han är i sitt absolut tryggaste element. Det finns ingen annan som gör det han gör. Det var hårt, det var rakt in i hjärtat. Det var sånt mörker i det, säger de både om ångvältstolkningen av ”Skuggorna kommer”.

Även Ebbot Lundberg, 51, tycker det var speciellt att se Hurula tolka Wadling, som tragiskt nog gick bort förra året.

– Att se Hurula göra den här låten känns lite skrämmande. Han rör sig exakt likadant som Freddie Wadling gjorde för 30 år sen.

Ebbot förklarar för Hurula att hans framträdande var extra starkt, då Ebbot spelade på Freddies begravningsfest.

– Freddie ler i sin himmel. Det var mäktigt – som punk ska låta. Fan vad bra det var.

Foto: SVT, IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons