Wadlings änka Bella till Hans Shimoda: "Freddie är med oss ändå"

Freddie Wadling dog bara en vecka före inspelningen av "Så mycket bättre". Hänts Hans Shimoda träffar hans änka Bella Wadling.

För två år sedan höll den hyllade musikern på att dö i en brand. I somras gick han bort efter ett hastigt sjukdomsförlopp.

Hänt träffar underbara Bella Wadling på invigningen av Holmens Herrekiperings andra butik i Göteborg. En anrik affär som försett landets andra stads män med stilfulla kläder i över 50 år. En annan ikon från Göteborg är hennes make musikern Freddie Wadling som skulle varit med i höstens ”Så mycket bättre” i TV4.

Tyvärr avled han hastigt i somras i en ålder av 64 år och lämnade ett gigantiskt tomrum efter sig. Inte minst hos hans älskade hustru Bella som fanns vid hans sida som äkta maka i nöd och lust under 25 år. För nöd fanns det gott om. Framför allt mot slutet. 2014 brann deras älskade hus i Långedrag ned helt och hållet. Freddie var nära att dö i branden och alla deras tillhörigheter och minnen försvann i lågorna.

– Allt som jag hade och allt som var jag försvann i branden. Det känns som om livet … är slut. Jag är själsligt död, förklarade Freddie i Göteborgs-Posten i mars i år. Han skulle dö tre månader senare.

Freddie Wadling dog bara en vecka före inspelningen av "Så mycket bättre". Nu sänds det emotionella hyllningsprogrammet till honom.

Freddie Wadling dog bara en vecka före inspelningen av “Så mycket bättre”. Nu sänds det emotionella hyllningsprogrammet till honom.

LÄS MER: Magnus Carlson om Så mycket bättre: “Blir helt galen” 

Det var efter ett ”hastigt sjukdomsförlopp” som den älskade Freddie gick bort, sörjd och saknad av många.

– Jag är fortfarande i chock, säger Bella till Hänt.

Hon berättar att hon tycker om att vara på plats på festen, det får henne att skingra tankarna.

– Har du sett de vackra tavlorna?, frågar Bella och pekar på en vägg i butiken. Det är Freddies. Han skulle sjungit här egentligen, men han är med oss ändå.

Änkan Bella Wadling sörjer Freddie djupt.

Änkan Bella Wadling sörjer Freddie djupt.

Bella är på plats med väninnan Eva-Lena Gertler som är mamma till Holmens vd Niklas Gertler. Hon berättar att Ebbot Lundberg som är kvällens underhållare, var god vän med Freddie.

– Jag känner ägarfamiljen och Freddie var ju bland annat fotomodell här. Han hade smoking och cigarr i munnen på en annons, förklarar hon kärleksfullt och skrattar.

Hänt möter Bella Wadling och väninnan Eva-Lena Gertler.

Hänt möter Bella Wadling och väninnan Eva-Lena Gertler.

Ägarfamiljen Gertler och Wadlings är som sagt vänner. Därför är det viktigt för Bella att vara på plats.

– Ja, jag är här för att representera. Freddie brukade säga det, du får representera. Han hade så ont i knät så han orkade inte gå så mycket.

Hur känns det nu?

– Det är det här som får mig att leva upp, att få komma ut lite. Jag glömmer lite grann.

– Det var jag som lurade med dig, fyller väninnan Eva-Lena i.

Jag nämner en anekdot för henne. För ett tiotal år sedan plåtade vi paret Wadling på en kändisfest i Göteborg och då förklarade de att de brukar köpa Hänt. Något som etsat sig fast eftersom Freddie var ganska alternativ i sin framtoning.

– Den brukade vi köpa ibland. Vi gillade att titta i den tidningen. Man vill ju veta vad det talas om. Där man inte befinner sig själv. Man vill veta vad som händer, säger hon innan vi tackar för pratstunden.

Foto: Hans Shimoda, IBL

SENASTE NYTT!