Artikeln innehåller reklamlänkar

Tittarna rasar efter händelsen i Idol – TV4:s svar på kritiken

Izadora fick ett nej av Idol-juryn på grund av hennes kläder och tittarna rasade mot beslutet. Nu svarar TV4 på den starka kritiken.

Tv-tittarna rasade när Izadora nekades en guldbiljett efter sin audition i Idol på TV4. Anledningen till att Izadora inte gick vidare var inte att hennes sångröst inte höll utan att Idoljuryn, bestående av Anders Bagge, 50, Nikki Amini, 33, Alexander Kronlund, 46, och Kishti Tomita, 54, inte gillade hennes kläder.

– Den här outfiten är lite som att man tror att du precis har planterat lite blommor, hållit på lite i trädgården, sa Anders Bagge när Izadora kom in i till Idol-juryn.

Izadora framförde låten Chandelier av Sia och Anders Bagge och Alexander Kronlund föll för hennes röst.

Annons:
Här är ett av sommarens mest romantiska kärleksarmband (länk till Aller media shop)

– Du sjunger så hundraprocentigt rent i pitch och du är intressant och du är en kontrast till andra, sa Alexander Kronlund.

Men Kishti Tomita och Nikki Amini sa nej till Izadora med hänvisning till hennes stil.

– När du kommer hit måste du också kunna presentera den vision du har av dig själv som artist. Och det upplever jag att Izadora inte har, sa Nikki Amini i programmet.

Tittarna rasade över att Idoljuryn inte lät Izadora gå vidare. På Instagram kräver arga Idol-tittare att juryn ska be Izadora om ursäkt.  I skrivande stund har inlägget över 700 kommentarer där de flesta stöttar Izadora.

Men styla om henne bara så har vi löst det. Det är ju en sångtävling, inte top model. Idol, sätt er ner“, skriver en upprörd tv-tittare.

Nu svarar TV4 på kritiken. Malin Knave som är exekutiv producent för Idol 2018 menar att det är både utseende och röst som avgör vem som går vidare i Idol.

– Idol handlar inte bara om att ha en bra sångröst utan ett samlat helhetsintryck av sång, personlighet och stil. I just detta fallet var juryn var oeniga, som flera andra tillfällen, skriver Malin Knave i ett mejl till Hänt.

LÄS OCKSÅ: Stor ilska mot TV4 efter juryns ord till Izadora i Idol

LÄS OCKSÅ: Nyhet i vår shop: Fyndhörnan

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!