TV4-tittarna rasar efter Halloween-inslaget i Nyhetsmorgon

Martin Järborg Nyhetsmorgon

Under onsdagen gästade make up-artisten Shaul Moalem Nyhetsmorgon för att ge tips på ett par sminkningar inför Halloween.
Men nu möts TV4 av stark kritik efter inslaget.
”Osmakligt”, skriver en upprörd tittare.

TV4:s Nyhetsmorgon är ett av Sveriges mest folkkära program. Varje morgon, oavsett vilken dag det är i veckan, leder några utav Sveriges mest folkkära programledare tittarna genom nyheter och andra relevanta händelser. Utöver det har de även en hel del intressanta gäster och under onsdagen var det make up-artisten Shaul Moalems tur att gästa programmet.

Då Halloween står runt hörnet skulle han visa tittarna hur man gör de ultimata Halloweensminkningarna – något som inte togs emot särskilt väl hos tittarna.

Shaul Moalem visar hur man gör en Halloweensminkning

Till sin hjälp hade han modellerna Lital Moalem och Julia Svensson som han visade sina sminkningar på, och programledarna Martin Järborg och Soraya Lavasani var minst sagt imponerade över vad han fick till.

Breaking
Tareq Taylor är årets julvärd 2021 i SVT – egna orden om uppdraget

– Idag ska vi göra en IT-inspirerad sminkning. Clown, lite skrämmande. Det är ganska populärt just nu med det sminket, berättade Lital i programmet och fortsatte:

– Det är mindre avancerat än det ser ut. Det är väldigt lätt att göra. Alla kan göra det här där hemma.

Han fortsatte sedan med att göra en betydligt otäckare sminkning på Julia.

Här är de olika lookerna från programmet:

Tittarnas ilska efter inslaget i Nyhetsmorgon

Men inslaget har fått många att reagera. I Nyhetsmorgons kommentarsfält på Instagram är det nämligen många nu som sätter ner foten och som menar att det är direkt osmakligt av dem att visa något sådant.

”Osmakligt av TV4 att göra ett ett sånt inslag med tanke på det som händer i samhället. Det hade ju gått att göra en sminkning utan våldsinslag. Från mig får ni underkänt”, skriver bland annat en upprörd tittare.

”Hur kan detta vara ”roligt”? Det rapporteras hela tiden om olyckor och skjutningar! Nej, fy!”, håller en annan med.

”Jag brukar sällan reagera så att jag vill skriva något, men precis som att vi har åldersgräns på film, bör vi tänka igenom vad vi ger för bild till våra barn och unga med blodiga knivar, blodiga sår/skador. Det känns fel när man ser barn och yngre som tycker detta är roligt/underhållande och jag tycker vi vuxna ska vara försiktiga med vad vi "normaliserar" för att det är en rolig grej vid just Halloween. Med tanke på allt man ser/läser i media om knivdåd, mord, skjutningar och otäckheter, så har jag personligen lite svårt att se det roliga i barn/ungdomar som klär ut sig med blod överallt och blodiga knivar i kombination med det. Pumpor, spöken, spindlar, sår etc tycker jag personligen räcker gott och väl, iallafall när det handlar om barn och unga”, skriver en tredje.

LÄS OCKSÅ: Peg Parneviks hårda pik till Kristin Kaspersen i låten The End

LÄS OCKSÅ: Följarnas upptäckt efter Steffo Törnquists bild med sonen Max Törnquist

Senaste nytt