Hård kritik mot Bingolotto – svaret efter lögnanklagelsen

Bingolotto

TV4:s Bingolotto är tillbaka efter jul och nyår med Lotta Engberg och Stefan Odelberg i spetsen.
Men redan innan säsongspremiären var tittarna fundersamma gällande lotterna och vädjar om förändring.
Robert Wells om relationen till Lotta Engberg
Slå på ljud

Bingolottos uppesittarkväll gjorde stor succé där miljoner av svenskar samlades för att spela. Nu efter jul- och nyårs-bingot är programmet åter tillbaka varje söndag med Lotta Engberg och Stefan Odelberg i spetsen.

Men en återkommande fråga för tittarna är att det är svårt att vinna på lotterna och vädjar om förändring. Nu ger Bingolotto svar på frågan.

Tittarnas frågor om Jennys relation till kocken: ”Varför?”

Bingolotto hyllades efter säsongspremiären: ”Strålande start”

Bingolotto hade säsongspremiär den 9 januari och programmet uppskattades av tittarna, något som uttrycktes på programmets Facebook-sida.

Verkligen, en strålande start på säsongen. Visst ses vi på söndag när underbara Lotta drar igång ett nytt härligt program, jag längtar redan”, skrev en tittare i en kommentar.

Även programledaren Stefan Odelberg hyllades för sina insatser.

Skönt att kunna spela bingolotto i lugn och ro. Stefan är så lugn och tydlig.”, hälsar en annan.

Det var en jättetrevlig Bingolotto kväll med härliga Stefan.Tommy Körberg var fantastisk”, skrev en tredje person.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Bingolotto 30 år.

Bild från Bingolotto 30 år. Stefan och Lotta med några tidigare programledare.

FOTO: Hans Shimoda/TT

Tittarnas missnöje över lotterna – anklagar Bingolotto för lögn

Men även om programmet ofta hyllas så är publiken ibland kritisk. Det handlar ofta om en och samma återkommande fråga – nämligen lotterna och dess vinster.

Att det är svårt att vinna höga vinster på lotteri är känt sedan gammalt, men trogna tittare uttrycker nu sitt missnöje över Bingolottos val att ha så höga vinster – något som programmet nu även svarar på i deras sociala kanaler.

Ha inte så stora vinster. Dela heller ut många 100 000/ 200 000 kr. Känner ingen som vunnit mer än ny lott eller 100kr. Har slutat att vara prenumerant. Inte roligt längre.”, skriver en tittare i en kommentar.

Varpå Bingolotto svarar: ”Vi är tacksamma för all feedback vi får, jag för det vidare och får passa på att önska dig ett gott nytt år!”

En annan kommenterar belyser att det finns mer nitlotter än vinstlotter, Bingolotto poängterar då vikten av att det är slumpen som avgör i ett lotteri.

”Det är mer nitlotter än vinstlotter så mycket lögn är det på att lyckats vinna har spelat i så många år och inte vunnit någon storvinst”, hälsar en tittare.

”Vad tråkigt att höra! Det är ju ett lotteri varpå det är helt och hållet slumpen som avgör och ingenting vi kan kontrollera. Får hoppas att du har turen med dig inför nästa gång du spelar. Gott nytt år!”, svarar Bingolotto i en kommentar.

LÄS OCKSÅ: 8-barnsmamman Matilda Nikula – därför bor hon bara med ett av barnen

LÄS OCKSÅ: Idol-Birkir Blær lämnade Sverige efter vinsten – berättar om nya livet

FOTO: Tommy Holl/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN