Tildes misstag med Pär Lernström – backar från uttalandet

Tildes misstag med Pär Lernström – backar från uttalandet

Den första gästen i nypremiären av Efter fem var Pär Lernström.
Men under intervjun gör Tilde de Paula en fruktansvärd miss i direktsändning.
Då reagerar Pär!
Tilde de Paula Eby om Axel Pileby som programledare i Efter fem
0:38

Efter reklamen: Tilde de Paula Eby om Axel Pileby som programledare i Efter fem

(0:38)

Slå på ljud

Ikväll måndag, den 15 augusti, hade Efter fem nypremiär på TV4. Nyhetsprogrammet har varit en succé sedan starten 2019 och efter ett långt sommaruppehåll är programledarna äntligen tillbaka i tv-rutan för att underhålla tittarna.

I första avsnittet fick vi se Tilde de Paula Eby, 49, tillsammans med Axel Pileby, 35, och Maximilian Artell, 31, i programmet.

Tilde har varit aktuell hela sommaren med den egna talkshowen Tilde, där hon intervjuat en hel del stora profiler. Programmet hade säsongsavslutning i fredags. Inte många dagars ledigt för Tilde...

Så kanske var hon lite trött i huvudet under första sändningen i nyhetsprogrammet? Under hennes första intervju tillbaka i Efter fem gör hon nämligen ett stort misstag.

Därför är Henrik Alsterdal inte med i nystarten av Efter fem

Det nyaste tillskottet till Efter fem-redaktionens programledare är Henrik Alsterdal, 42, som tidigare i år anslöt sig till gänget. Han hade tidigare varit på TV4 Nyheterna i många år.

Men när programmet hade nypremiär syntes Henrik inte till i den välbekanta studion. I ett privat meddelande till Hnänt berättar Henrik om anledningen bakom hans frånvaro i tv-rutan.

Vi har haft en fantastisk ledighet. Jag kommer inte att vara med på måndag när Efter fem startar. Då är jag ledig. Däremot sänder jag från tisdag och framåt”, förklarar han för oss.

Tildes misstag med Pär Lernström – ber febrilt om ursäkt

Nej, Henrik var inte med i Efter fems nystart, men det var däremot den omtyckta programledaren Tilde de Paula.

Mot slutet av programmet presenterade hon säsongens första gäst, Pär Lernström, 41, som har uppmärksammats under sommarn för sitt omtyckta sommarprat i P1. Om bara en knapp vecka är han dessutom aktuell igen med nya säsongen av Idol.

Under intervjun påpekar Tilde just det, att Pär snart ska programleda hans elfte säsong av succéprogrammet Idol. Men det är då tungan slinter på Tilde och hon råkar säga fel framför gästen.

– Skulle bara påminna om att det [premiären av Idol reds. anm.] är den 22 augusti... Det är ju snart!, säger Tilde.

– Ja, det är om en vecka, svarar Pär.

– Det är bara en vecka kvar, då drar Idol igång igen, med... Nej, ja, just det, jag höll på att säga med en ny jury, skrattar Tilde frågande.

Pär ger henne ett lika frågande ansiktsutrtyck. Tilde rättar sig själv sedan snabbt och säger:

– Men så kom jag på att nej, det är i Talang, ditt andra program!

– Många program att hålla reda på, konstaterar Pär lugnt.

Den omåttligt populära programledaren Pär har fått förtroendet att vara med i många program, så det är förståeligt att Tilde skulle kunna blanda ihop två av dem!

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN