ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför saknas Henrik Alsterdal i Efter fem – verkliga anledningen

15 aug, 2022 
André Färnsveden
Henrik Alsterdal i Efter Fem.
På måndag är Efter fem tillbaka i tv-rutan efter sommaruppehållet.
Men profilen Henrik Alsterdal kommer inte att medverka i nypremiären.
Nu berättar han om anledningen för Hänt.
Annons
Henrik Alsterdal om kritiken efter ändringarna i Efter femBrand logo
Henrik Alsterdal om kritiken efter ändringarna i Efter fem

Nyhetsprogrammet Efter fem hade premiär 2019 och har sedan dess varit en stor succé för TV4. Bara två år efter premiären vann programmet nämligen pris på den prestigefyllda galan Kristallen för bästa nyhets- och aktualitetsprogram.

Vi ser profilerna Tilde de Paula Eby, 49, Anna Brolin, 42, Axel Pileby, 35, och Maximillian Artell, 31, i programledarrollen. Nyligen anslöt även TV4 Nyheternas Henrik Alsterdal, 42, till Efter fem-gänget.

Men när det, på måndag, är dags för nypremiär av programmet efter ett sommaruppehåll kommer Henrik inte vara på plats. Nu berättar han om anledningen.

Henrik Alsterdal om plötsliga avhoppet – nu berättar han: ”Less på att jobba här”

Henrik hade varit på TV4 Nyheterna i många år innan han gick över till Efter fem. Erbjudandet för det nya jobbet kom dessutom i ett läge då profilen kände sig väldigt trött på att kliva upp så tidigt som han behövde göra på TV4 Nyheterna.

Annons

– Jag funderade ganska ordentligt. Jag fick erbjudandet i en tid då jag var ganska less på att jobba här. Då mådde jag ganska dåligt och var trött på grund av arbetstiderna och kände att jag hade kört fast lite och gjort samma sak väldigt länge. När klockan dessutom ringer kvart i tre på natten tre-fyra dagar i veckan och man sedan ska hämta ungar och åka iväg på aktiviteter… Man blir ganska sliten av det efter tag.

Han hade inte samma glöd kvar och är glad över att han tog det tuffa beslutet att byta jobb, då det har inneburit en nytändning i karriären.

– Jag hade inte riktigt samma glöd som jag hade tidigare och funderade på om jag skulle säga upp mig och göra något helt annat. Men det kanske var lite av en begynnande ålderskris. Nu är jag ju här vilket jag är jätteglad för. Det blev en supernytändning som jag verkligen behövde, sade Henrik till Hänt då.

Därför är Henrik Alsterdal inte med i nystarten av Efter fem

På måndag, den 15 augusti, är det nypremiär för succéprogrammet Efter fem. De folkkära programledarna är tillbaka i tv-rutan klockan 17 för att guida oss igenom de senaste nyhetshändelserna.

Annons

Men Henrik kommer dessvärre inte tillbaka på måndag. I ett privat meddelande till Hänt berättar han om varför han inte kommer att medverka i premiärsändningen.

Vi har haft en fantastisk ledighet. Jag kommer inte att vara med på måndag när Efter fem startar. Då är jag ledig. Däremot sänder jag från tisdag och framåt”, förklarar han för oss.

Henrik kommer alltså att njuta av en extra dag sommarledighet innan han åter ansluter sig till kollegorna i Efter fem. Det är han väl värd!

FOTO: Charlotte Brunzell/TT, TV4

Annons