TV4-profilerna i sorg efter dödsfallet – hyllar nu kollegan: ”Obegripligt”

Tilde de Paula Eby. Henrik Alsterdal.

Den älskade kollegan och TV4-medarbetaren Annika Marcus har avlidit.
Nu sörjer kollegorna hennes storhet med kärlekshyllningar på Instagram.
Läs alla fina ord här!
Steffo Törnquists framtidsbesked i Nyhetsmorgon – då går han i pension
0:31

Efter reklamen: Steffo Törnquists framtidsbesked i Nyhetsmorgon – då går han i pension

(0:31)

Slå på ljud

Det var under fredagen, den 12 augusti, som det blev känt att den älskade kollegan och TV4-medarbetaren Annika Marcus lämnat jordelivet kvällen innan. Annika blev 62 år gammal.

Annika arbetade, under alla hennes år på TV4, bakom som redaktör på nyheterna. Nu sörjs hon öppet av kollegorna som beskriver henne som en mycket uppskattad och inspirerande medarbetare.

TV4-profilen Annika Marcus död – sörjs av kollegorna

Journalisten och nyhetsankaret Anna Lindmarker, 61, uttrycker sin saknad efter kollegans bortgång i ett långt inlägg på Instagram.

Den här underbara, galna, kreativa, energiska och superjobbiga människan har funnits med sen jag började på TV4, en gudabenådad redaktör. Hon ställde stora krav på mig och tack vare henne utvecklades jag som programledare varenda gång vi jobbade ihop. Nu finns hon inte längre och det är obegripligt. Tack Annika Marcus - du var hela redaktionens ankare och vi kommer att sakna dig för alltid”, skriver Anna.

Andra kända TV4-profiler, så som Soraya Lavasani, 40, Tilde de Paula Eby, 49, och Anders Pihlblad, 54, är bara några av de som stämmer in i den sorgslagna kören av kollegor i kommentarsfältet intill bilden.

"Annika var en fantastisk redaktör och en underbar människa. När jag kom till Nyheterna 1996 tog hon hand om mig direkt. Lärt mig enormt mycket av Annika. Vila i frid", kommenterar Jesper Börjesson, 51.

Henrik Alsterdal om kritiken efter ändringarna i Efter fem

Se klippet här!

Nyhetsmorgon-profilen Thomas Ritter, 46, delar också med sig av ett längre inlägg där han sörjer Annika. De båda har jobbat tillsammans på TV4 och Nyheterna under många år.

"Jag har haft förmånen att jobba med många fantastiska människor. Några har verkligen gjort avtryck och till och med format mig som journalist. En av dom finns inte längre. Annika Marcus betydelse för TV4 Nyheterna går inte att beskriva i ett instainlägg. Inte heller vad hon betytt för mig. Tack Annika. Du fattas mig", skriver Thomas.

Även Efter fem-profilen Henrik Alsterdal, 42, har jobbat nära Annika och väljer därför att öppet hylla henne med ett längre inlägg på Instagram. Han skriver:

"Annika Marcus - TV4 Nyheternas urkraft - har lämnat oss. 62 år gammal. Hon var den som tog min hand och visade vägen när jag som ung rookie tog mina första nervösa steg från lokal-tv in på riksredaktionen. Det är svårt att sätta ord på vad Annika betytt för TV4 Nyheterna, och för oss alla som varit en liten kugge i maskineriet”, skriver Henrik och fortsätter:

Jag älskade när hon gick mellan redigeringarna och skickligt slipade, skruvade och polerade varenda inslag. Ständigt med samma entusiasm. Vi skulle sticka ut, och alltid vara snäppet bättre än konkurrenterna! Och så blev det. Nu rullar sändningarna vidare - the show must go on - men utan Annika blir inget sig likt. I frid ska du vila."

Vi riktar våra varmaste hälsningar till familjen och kollegorna som efterlever Annika. Vila i frid!

FOTO: Karin Törnblom/TT, Björn Lindahl/Aftonbladet

FRÅN FÖRSTASIDAN