LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Henrik Alsterdals plötsliga avhopp – nu berättar han: ”Less på att jobba här”

13 maj, 2022 
Lovisa Ström
Henrik Alsterdal
Henrik Alsterdal är programledare på TV4 och älskad av många.
Men nu berättar han om beslutet att hoppa av ett program på TV4.
– Less på att jobba här, säger han.
Annons
Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal om exklusiva resan i sommar: "Jättedyr"Brand logo
Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal om exklusiva resan i sommar: "Jättedyr"

Henrik Alsterdal är en av Sveriges främsta programledare. Han har jobbat på TV4 i många år och är i dagsläget aktuell i aktualitetsprogrammet Efter fem. Men innan han gick till Efter fem såg man honom i TV4-Nyheterna.

I en intervju med Aftonbladet berättar han nu om beslutet att lämna TV4-Nyheterna för Efter fem - något som inte alls var självklart.

Henrik Alsterdal om succén i Efter fem

Det har gått tre och ett halvt år sedan Efter fem hade premiär. Snabbt blev det en växande succé och idag har programmet till och med vunnit den ärofyllda Kristallen.

För tidningen berättar Henrik om hur det är att jobba med programmet, och glädjen över att det har tagits emot så väl hos tittarna.

– Varje dag är sjukt intensiv. När man kommer in på morgonen har man ingen aning om hur dagen ska sluta. Det finns en hel del planerat, men vi slänger om, kastar in och kastar ut hela tiden vilket ofta också sker under själva sändningen. Ibland kan det nästan vara enklare med de röjiga sändningarna när det händer riktigt mycket, för då släpper vi manuset och bara kör, säger han och fortsätter:

Annons

– Genomsnittstittandet har legat på ungefär en halv miljon och totaltittandet på närmare en miljon. Det märks att många svenskar har ändrat sina vanor när det kommer till tv, det var en tid man vanligtvis inte tittade på tv innan.

Henrik Alsterdal om plötsliga avhoppet – nu berättar han: ”Less på att jobba här”

Med facit i hand var det absolut rätt beslut för Henrik att lämna TV4-Nyheterna för Efter fem, men sanningen är att valet inte var helt självklart.

– Jag funderade ganska ordentligt. Jag fick erbjudandet i en tid då jag var ganska less på att jobba här. Då mådde jag ganska dåligt och var trött på grund av arbetstiderna och kände att jag hade kört fast lite och gjort samma sak väldigt länge. När klockan dessutom ringer kvart i tre på natten tre-fyra dagar i veckan och man sedan ska hämta ungar och åka iväg på aktiviteter… Man blir ganska sliten av det efter tag.

Han fortsätter:

– Jag hade inte riktigt samma glöd som jag hade tidigare och funderade på om jag skulle säga upp mig och göra något helt annat. Men det kanske var lite av en begynnande ålderskris. Nu är jag ju här vilket jag är jätteglad för. Det blev en supernytändning som jag verkligen behövde.

FOTO: TV4

Annons