Tilde de Paula om kampen mot ångesten – så hanterar hon den: ”Behöver”

Tilde de Paula

Tilde de Paula Eby är en av Sveriges mest folkkära programledare och tycks alltid ha ett leende på läpparna. Men så är inte alltid fallet. Nu berättar hon om kampen bakom kulisserna.
– Jag har nära till ångest, säger hon.

Tilde de Paula Eby, 48, har synts i tv-rutan i över 20 år och är idag en av de mest populära programledarna på TV4. Efter flera år på Nyhetsmorgon tog hon klivet över till aktualitetsprogrammet Efter fem och är även nu aktuell med sin egna talkshow Tilde som sänds på fredagskvällar under sommaren.

Men trots den minst sagt framgångsrika karriären är det inte bara guld och gröna skogar för programledaren. Nu berättar hon om sin kamp mot ångesten.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Programledarens egna ord om nya talkshowen

Trots att Tilde egentligen inte föredrar att stå ensam i ramljuset är hon nu aktuell med den egna talkshowen Tilde. Och det var en minst sagt exalterad Tilde som avslöjade det nya konceptet i TV4.

– Äntligen får jag prata om programmet vi arbetat så intensivt med ett tag nu. I min nya talkshow ser jag fram emot att mina gäster ska ha gott om tid i samtalet och att man ska hinna prata till punkt. Det är en spännande blandning av personer som kommer gästa mig i sommar vilket så klart känns jättekul, sade Tilde då.

Tilde de Paula berättar om kampen mot ångest

Men trots roligt jobb och stora framgångar kämpar även Tilde med sitt. Nu berättar den folkkäre programledaren om sin kamp bakom kulisserna – som tittarna inte får se.

– Tre gånger i veckan kör jag styrketräning. Varje dag springer jag, gör intervaller eller promenerar. För mig handlar träning minst lika mycket om mental som fysisk hälsa. Jag har nära till ångest och behöver röra mig för endorfinernas skull, berättar hon i en intervju med Expressen.

Hon fortsätter:

– Oftast är jag väldigt glad och positiv men jag har också en skörhet som jag tar hand om genom att träna. Träningen gör mig lugn och gör så att jag kan sortera tankarna. Jag bygger upp ett litet känslomässigt immunförsvar. Bonusen är att jag när som helst kan springa en mil.

Sedan tolv år tillbaka är Tilde tillsammans med Hoffmaestro-medlemmen Thomas de Paula Eby, 40. 2012 valde paret att gifta sig och tillsammans har de sonen Illyah, 8. Tilde har ytterligare tre barn Elian, Zion och Naemi från tidigare relationer.

LÄS MER: Tittarnas kritik mot Tilde de Paulas talkshow TILDE – efter premiären

LÄS MER: Tilde de Paula Ebys hemliga lyxliv med maken - bilderna avslöjar

FOTO: TT

Senaste nytt