Tilde de Paulas ilska i ”Nyhetsmorgon”: ”Så konstigt sagt”

När det i TV4:s ”Nyhetsmorgon” pratas om att svenska landslagsspelare i fotboll under mitten av 2000-talet har skickat penisbilder till Svenska fotbollsförbundets anställda ilsknar Tilde de Paula Eby till rejält – på ett uttalande från förbundets tidigare ordförande Lars-Åke Lagrell.

Det hela började med sexanklagelserna mot Hollywood-producenten Harvey Weinstein. Något som fick medievärlden att skaka – och reagera. Under hashtagen #MeToo delar kvinnor över hela världen med sig av sina berättelser där män begått sexuella övergrepp och förminskat kvinnor.

Efter att flera personer i slutet av förra veckan riktat anklagelser mot Martin Timell, 59, anklagelser som fick TV4 att stoppa alla program Martin Timell medverkar i, har ännu fler historier om mäns sexuella övergrepp mot kvinnor förts fram i ljuset.

I helgen berättade Gunilla Axén, tidigare anställd på Svenska fotbollsförbundet, för Aftonbladet om flera svenska landslagsspelare som under mitten av 2000-talet skickade penisbilder till kvinnliga anställda på Svenska fotbollsförbundet (även förkortat ”SvFF”).

Därefter har SvFF:s tidigare ordförande Lars-Åke Lagrell, 77, riktat misstro till Gunilla Axéns berättelse, och insinuerar att hon hittat på allt.

– Var och en får dra sina slutsatser. Jag vet att Gunilla är lite besviken på att hon inte fick de positioner hon ville ha i förbundet. Jag hoppas bara det går bra för henne i hennes nya jobb, sa Lagrell till Aftonbladet.

Just detta uttalande reagerar Tilde de Paula Eby. 44, starkt på i TV4:s ”Nyhetsmorgon”. När TV4:s sportreporter Axel Pileby, 31, gästar studion för att berätta om Gunilla Axén, SvFF och Lars-Åke Lagrell i det stående inslaget ”Veckans sportsnackisar” ilsknar hon till – och riktar skarp kritik mot fotbollsförbundet och Lagrell.

– Det värsta är att de misstror hennes historia, säger Tilde de Paula Eby i ”Nyhetsmorgon”.

– De insinuerar att hon försöker vinna något på det här. Det normala är att väl ringa upp sin kollega och säga: ”Herregud, jag visste inget om det här, hur kan jag hjälpa dig? Hur kan jag stötta dig?”. Det är så konstigt sagt.

SvFF:s nuvarande generalsekreterare Håkan Sjöstrand, 50, har sagt till Sportbladet att förbundet ska starta en utredning och gå till botten med vad som hänt.

LÄS OCKSÅ: Bakgrunden till #MeToo – därför berättar svenska kvinnor om sexövergrepp

LÄS OCKSÅ: Här lämnar skådespelaren TV4-studion – efter Tildes fråga: ”Jag går”

Foto: TV4

SENASTE NYTT!