Tilde de Paula Ebys missnöje – kritiken mot SVT: “Skrev ett protestbrev”

Tilde de Paula

Tilde de Paula Eby är inte nöjd med ett beslut som SVT fattat.
Därför tog hon saken i egna händer och skickade ett kritiskt brev till den konkurrerande tv-kanalen.
Det berättar Tilde nu själv i TV4:s Efter fem.
1:10

Efter reklamen: 7 saker du kanske inte visste om Tilde de Paula Ebys liv och karriär

(1:10)

Tilde de Paula Eby, 49, är en av frontfigurerna i TV4:s Efter fem. Förutom Tilde består Efter fem-gänget av Anna Brolin, 41, Maximilian Artell, 30, Henrik Alsterdal, 42 och Axel Pileby, 35.

Nya bilden på Victoria och Daniel visar sanningen

Tilde de Paulas mystiska försvinnande från Efter fem

Det är cirka tre år sedan som det första avsnittet av Efter fem sändes. Programmet kom snabbt att bli en favorit bland det svenska folket och i julas beslutades TV4 att göra en specialupplaga av programmet – just för att det är så populärt. Istället för att ta jullov sändes då Efter fem kväll som gästades av flertal svenska kändisar.

Tilde syntes i tv-rutan varje kväll under julsändningarna, vilket innebar att det var dags för semester när produktionen var över. På Instagram förklarade Tilde däremot att starten på semestern kom att präglas av karantän och snuva.

Att Tilde saknades under sin ledighet stod det inga tvivel om. Faktum är att TV4-tittarna till och med blev oroliga för att programledaren skulle ha slutat med programmet. I kommentarsfält syntes tittare lämna oroliga kommentarer.

Tilde uppdaterade inte på Instagram och TV4 lämnade frågorna obesvarade. Veckorna gick, men som tur var kunde kanalen häromveckan meddela att Tildes ledighet led mot sitt slut och att vi snart skulle få se henne i rutan igen!

Oväntade avslöjandet om SVT mitt i sändningen

I tisdagens sändning var ordningen återställd och Tilde de Paula Eby ledde programmet precis som vanligt. En av gästerna som medverkade i sändningen var Ebbot Lundberg, 55. Mitt under intervjun med rockstjärnan avslöjar Tilde ett tidigare okänt drag mot SVT.

Edward af Sillén visar upp pojkvännen Christoffer Zackrisson för första gången

Det är när Ebbot, som egentligen kallades för Tobbe, berättar om uppkomsten av sitt artistnamn som Tilde avslöjar det oväntade. Ebbot förklarar hur karaktärer från olika tv-serier inspirerade honom till att hitta ett namn, han funderade bland annat över att sno ett namn från tv-serien Falcon Crest.

– Jag kommer ihåg Falcon Crest. Jag skrev ett protestbrev till SVT när de började sända den för jag ville ha tillbaka Dallas, säger Tilde i Efter fem.

Dessvärre fick Tilde inte sin önskan igenom men förhoppningsvis har hon fått möjlighet att se på Dallas på andra sätt, under åren.

FOTO: Björn Lindahl/TT/Patrik C Österberg/TT

SENASTE NYTT!