Sanningen bakom Tilde de Paulas mystiska frånvaro i Efter fem – TV4:s svar

TILDE DE PAULA EBY

Den senaste tiden har Efter fems huvudperson Tilde de Paula Eby lyst med sin frånvaro och tittarna har varit minst sagt oroliga om något hänt henne. Nu bryter hon tystnaden – samt berättar när hon egentligen kommer tillbaka.
1:10

Efter reklamen: 7 saker du kanske inte visste om Tilde de Paula Ebys liv och karriär

(1:10)

Efter fem är TV4:s aktualitetsprogram som sänds varje vardag-eftermiddag mellan 17-19. Idag består Efter fem-gänget av Anna Brolin, 41, Maximilian Artell, 30, Henrik Alsterdal, 42, Axel Pileby, 35, och Tilde de Paula Eby, 49.

Efter fem började sändas för ganska exakt tre år sedan och då var det Tilde de Paula som var ansiktet utåt. Hon hade tidigare berättat för Nyhetsmorgon-tittarna att hon slutar i programmet – men snart fick tittarna veta att hon inte slutar på kanalen. Istället skulle man istället sätta på tv:n klockan fem istället för att få njuta av Tilde i rutan.

Att Efter fem har blivit populärt bland tv-tittarna är ingen hemlighet. Faktum är att tittarna tycker om showen så pass mycket att Efter fem körde på även under julledigheten – när de normalt sett brukar ta jullov.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Tittarnas oro för Tilde de Paula: ”Var är Tilde?”

Under julledigheten skedde dock vissa ändringar. Efter fem började inte längre klockan fem utan bytte namn till Efter fem ikväll och då fick showen besök av härliga gäster såsom bland annat Christina Schollin, 84, och Pernilla Wahlgren, 54, Joakim och Jonna Lundell.

Tilde jobbade varje dag under julsändningarna och när det var klart var det långledigt som väntade för den folkkära programledaren. På Instagram förklarade hon att hon "kraschade in i långledigheten" som präglades av karantän och snuva.

Men det var ett tag sedan vi hörde från Tilde och många Efter fem-tittare började bli riktigt oroliga. Den senaste veckan har kommentarer strömmat in angående var Tilde egentligen håller hus.

”Varför är inte Tilde med längre? Sjukt att inte någon berättar varför hon inte jobbar på Efter fem längre.”, skriver en.

”Ni tre killar är jätteduktiga och trevliga. Men VAR ÄR TILDE? Fjärde bladet i lyckoklövern?”, skriver en annan.

”Fina killar som vi tycker om men.... Snälla, var är Tilde? Svara nu!”, skriver en tredje.

”Dåligt av redaktionen att inte svara på alla frågor om TILDE!”, skriver en fjärde.

”Härliga killar. Men vart är Tilde? Varför svarar inte Efter fem på det?”, skriver en femte.

Därför försvann Tilde de Paula Eby från Efter fem

Men nu bryter Tilde tystnaden. Det visar sig att hon befunnit sig utomlands. Mest troligt på Palma de Mallorca, i Spanien, där hon har semesterhus.

”Två veckors vila och återhämtning - och bergsvandring. Semester i januari är genialiskt! Nu längtar jag till en vår med Efter fem! Om ni vill ses vi nästa vecka!”, skriver Tilde på Instagram.

Även TV4 bekräftar nu för Hänt att Tilde är tillbaka i rutan redan nästa vecka.

”Hon kommer att vara tillbaka i Efter fem nästa vecka.”, skriver kanalen i ett meddelande till Hänt.

FOTO: TV4, LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet

SENASTE NYTT!