Idol 2023 marknadsföring banner

Tilde de Paula tar över efter Lotta Engberg – TV4:s historiska ändring

04 okt, 2022 
Tilde och Lotta
Nu sker det en hel del förändringar på TV4.
Populära program byter dagar och våra mest folkkära programledare syns helt plötsligt under helt andra sändningstider.
Annons
Så hanterade Mikael Sandström saknaden till Lotta under inspelningen av "The Island Sverige"
Så hanterade Mikael Sandström saknaden till Lotta under inspelningen av "The Island Sverige"

Nyligen kom nyheten att Bingolotto får helt nya tider och att programmet även byter från att sändas på TV4 till Sjuan. Förändringen startar den 7:e januari.

Sändningstiden blir likt dagens nuvarande, då det kommer sändas vid 18.00 i vanlig ordning, men det ska sändas på lördagar istället för söndagar.

Recept.se Nyhetsbrev

– Att byta dag tror och hoppas vi ska lyfta oss ytterligare och skapa ännu bättre ekonomiska förutsättningar för vårt föreningsliv. Dessutom ser vi fram emot att bjuda på härlig lördagsunderhållning, säger Hans Sahlin, vd på den ideella organisationen Folkspel i ett pressmeddelande.

Beslutet om att byta dag för Bingolotto

Det populära programmet har tidigare sänts under lördagar, men i flera år har det sänts söndagar. Förändringen skapade minst sagt reaktioner hos de inbitna tittarna, men Sahlin kommenterar i pressmeddelandet att han tror lördagar är en bättre tid.

Annons

– Då vi i mångt och mycket vänder oss till föreningslivet är det betydligt fler aktiviteter en söndag mellan 18–20 än samma tid på lördagar. Genom att återgå till ursprungsdagen kommer fler att kunna hänga med oss, säger Hans Sahlin i pressmeddelandet.

Tilde de Paula Eby tar över Lotta Engbergs sändningstid – stora ändringen

Under tisdagen kom ytterligare en nyhet från TV4, nämligen att Efter fem utökar sina sändningstider och ska nu även sändas på söndagar. Det ska sändas mellan 17-20.00, vilket betyder att Tilde de Paula Eby med flera kommer att synas under den tiden som tidigare var Lotta Engberg och Stefan Odelbergs tid i rampljuset och tv-rutan.

Söndagseditionen av det populära nyhetsprogrammet kommer att se lite annorlunda ut, då söndagens avsnitt av Efter fem kommer att ha ett större fokus på lokala nyheter.

Annons