Tilde de Paula Ebys ord om ändringarna i TV4:s Efter fem

Tilde de Paula Eby i Efter fem på TV4
TV4 meddelade nyligen ändringarna i sitt program Efter fem. Nu berättar programledaren Tilde de Paula Eby själv om omställningarna.
Annons

När TV4:s populära programmet Efter fem satte igång efter sommaren var det i en lite annorlunda tappning än vad tittarna är vana vid. En av nyheterna för höstens säsong är att programledaren Tilde de Paula Eby, 46, endast kommer att leda programmet från måndag till onsdag. Axel Pileby, 32, som agerade hennes sidekick första säsongen, kommer att ta över och styra skutan på torsdagar och fredagar. TV4-profilen Sofia Geite, 37, har även hon anslutit sig till Efter fem-gänget.

Nytt för höstens säsong är att Henrik Alsterdal och Sofia Geite blir studioreportrar, Henrik när Tilde programleder och Sofia när Axel programleder. Dessutom kommer Maximilian Artell vara stående nyhetsankare hela veckan”, meddelade TV4 i ett pressmeddelande.

Annons
Alla programledare och studiereportrar i Efter fem bestående av Tilde de Paula ety, Axel Pileby, Henrik Alsterdal, Maximilian Artell och Sofia Geite
Hela gänget från Efter fem samlade på en och samma bild. Från vänster: Axel Pileby, Tilde de Paula Eby, Henrik Alsterdal, Maximilian Artell och Sofia Geite.
Annons

Axel Pileby och Henrik Alsterdal syns mer i TV4:s program Efter fem

Ändringarna innebär att Henrik Alsterdal kommer att synas mer de dagar Tilde de Paula Eby programleder. Även Axel Pileby får äran att ta större plats då han går från studiereporter till programledare.

– Jag är superglad över att fortsätta arbeta med Efter fem och det ska bli väldigt spännande att gå in i en ny roll. Förhoppningsvis kan jag vara med och bidra till att programmet fortsätter att utvecklas, säger Axel Pileby i pressmeddelandet från TV4.

Nu är säsongen i full fart och alla profiler har kommit in i sina nya roller. När Hänt träffar Tilde de Paula Eby på Kristallengalan berättar hon att hon är väldigt nöjd med att få vara tillbaka på jobbet.

– Jag har saknat tittarna, kollegorna, pulsen och nyhetspulsen, sändningarna, allt! säger hon till Hänt.

Annons
Tilde de Paula Eby sitter i studion till Efter fem
Tilde de Paula Eby älskar sitt jobb som programledare för Efter fem och har saknat både jobb och kollegor under sommaruppehållet.

Tilde de Paula Eby om nya Efter fem

Hon berättar även att förändringarna har sina nackdelar, bland annat att hon inte längre får sända ihop med Axel Pileby längre.

– Han är så fantastisk. Jag saknar honom, men jag har ju Henrik vid min sida som också är fantastisk så det är helt lugnt. Vi gillar verkligen varandra på hela redaktionen. Alla är som en stor familj.

Som tur är hinner hon och Axel Pileby träffas ändå, även om de inte längre gör sändningarna av Efter fem tillsammans. Nu i höst är det fullt fokus på det populära programmet, och än så länge har hon inga planer på att sluta eller börja med andra projekt.

Annons

– Det är världens roligaste jobb, jag är så tacksam, säger Tilde de Paula Eby.

FOTO: TT/Anna-Karin Nilsson, TT/Karin Törnblom, Instagram

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…