Tilde de Paula Ebys ord efter beslutet för Let’s dance

Tilde de Paula Eby om sorgen.
Tilde de Paula Eby har gjort sitt sista program som programledare för Let´s dance.
Nu berättar TV4-profilen hur hon hanterar sorgen när hon får kritik.
”Det blir som en kniv, en ångestklump”, säger hon.
Annons

Under fredagskvällen är det final för årets omgång av Let´s Dance i TV4. Finalen står mellan Sussie Eriksson som dansar med Calle Sterner och John Lundvik som dansar med Linn Hegdal. 

Programledare är som vanligt David Hellenius och Tilde de Paula Eby. 

Annons

Men under programmets första minuter kom chockbeskedet att detta blir det sista avsnittet som programledar-duon gör tillsammans för Let´s Dance.

– Det känns lite extra speciellt och jag tänker så här att i två måste verkligen passa på att njuta lite extra av den här kvällen, säger Tilde de Paula Eby i programmet.

Tilde de Paula Eby och David Hellenius på pressträff för Let
Tilde de Paula Eby och David Hellenius på pressträff för Let’s dance. FOTO: Fredrik Sandberg/TT

Tilde de Paula Eby tog sig an programledarrollen för Let´s dance 2017. Hon är sedan tidigare nära vän med David Hellenius och det har varit tydligt att duon haft roligt under Let´s dance-säsongernas gång.

Tilde var under många år programledare för Nyhetsmorgon i TV4 men har sedan ett och ett halvt år gått över till eftermiddagssprogrammet Efter fem i samma kanal.

Annons

Hon är en populär programledare och hejdas då och då av människor på stan som vill berätta hur mycket de tycker om henne.

Låg av tuffa kommentarer

Men i andra änden av skalan finns kritiken. I en intervju i Aftonbladet berättar Tilde de Paula Eby att hårda ord tar mycket hårt på henne.

– Det konstiga är att om min man tycker något om mig, då blir jag inte ledsen, då tänker jag wow, vilken utvecklingsmöjlighet. Men om nån jag aldrig har sett, som jag inte vet vem det är och inte har något ansikte på som skriver en kommentar om att jag är helt värdelös, då reagerar jag helt orimligt. Jag blir så ledsen och det undrar jag vad det är? säger hon till tidningen.

Annons
Tilde de Paula Eby Elle-galan
Tilde de Paula Eby Elle-galan.
Om hon får kritik av någon okänd person tar hon illa vid sig – men varför vet hon inte riktigt själv.

– Jag kan få jättemycket kärlek och få många uppskattande kommentarer, så är det en som skriver att jag är jättedålig och hemsk och sämst. Det blir som en kniv, en ångestklump. Hur många timmar i terapi har man inte ägnat åt att försöka nysta i vad det är för någonting? säger Tilde de Paula Eby till Aftonbladet och fortsätter:

– Jag tycker alla borde gå i terapi. Vill du ha samma värderingar och agera som när du var 14 eller utvecklas med livet? För mig har det varit frågan om personlig utveckling.

Annons

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…