Tilde de Paula Ebys hälsobesked efter intensiva perioden på TV4

Tilde de Paula Ebys nya hälsobesked efter intensiva perioden på TV4
Tilde de Paula Eby slutade som programledare för Nyhetsmorgon i höstas efter 17 år. Redan då hade hon väldigt mycket jobb och syntes överallt, något som fortsatt trots att hon slutat göra morgonprogrammet på TV4. För Hänt berättar Tilde om hur hon mår efter allt jobb.
Annons

I november kom chockbeskedet om att den folkkära programledaren Tilde de Paula Eby, 46, skulle lämna TV4:s Nyhetsmorgon där hon varit programledare i 17 år.

– Jag tror inte jag har tagit in det, eller liksom formulerat det så för mig själv. Det är en del av ens DNA när man jobbar här. Det går inte att klippa bandet, sa Tilde de Paula Eby i Nyhetsmorgon då.

Istället för att vara programledare på morgonen gick Tilde över till att leda TV4:s nya satsning Efter fem. I en lång intervju med Expressen i början av året berättade Tilde om beslutet att lämna Nyhetsmorgon. Alla år av hektiskt jobb hade satt sina spår.

Annons

– När jag såg alla varningstecknen – sömnproblem, stressen, ljudkänsligheten – insåg jag att jag måste förändra min arbetssituation. Jag tog bort uppdrag, jobbade mindre och lade mer tid på mig själv och efter ett tag började sömnen funka bättre igen, sa Tilde.

Annons

Tilde började först trappa ner genom att leda Nyhetsmorgon söndag istället för att leda Nyhetsmorgon på vardagar, och programledarens förhoppning var att det skulle göra hennes välmående till det bättre. Men istället blev hon ännu tröttare än innan.

Med hjälp av maken Thomas de Paula Eby påminde hon sig själv om att hon behövde ta det lugnare.

– I oktober när valsändningarna var färdiga och jag slutade sända Nyhetsmorgon på vardagarna trodde jag att jag skulle bli jättepigg, men jag kände mig bara ännu tröttare. Då var det skönt att Thomas påminde mig om att jag behövde vila och att det skulle kännas annorlunda längre fram, sa Tilde till Expressen.

”Hade väldigt mycket”, förklarar Tilde

I sommar kommer Tilde att vara aktuell även på radio när hon har sitt sommarprat i Sommar i P1 16 augusti. När Hänt träffar Tilde på pressträffen för radioprogrammet berättar hon att trots tröttheten under hösten, har det knappast blivit mindre jobb nu under våren.

– Jag hade väldigt mycket jobb, det hade jag. Men det har varit jättemycket jobb igen nu i vår med Efter femLet’s dance och Polarpriset och allting. Och att dra igång en ny produktion är ganska intensivt, säger Tilde de Paula till Hänt.

Annons

Trots allt jobb försäkrar Tilde oss om att hon mår bra nu efter alla förändringar samt med allt jobb.

– Jag mår jättebra. Jag längtar efter min semester men det tror jag nog att de flesta gör så här års, för det är ju inte bara jobbet. Det är också avslutningar, jag har en son som tog studenten, ja, men du vet, det är så mycket annat den här årstiden. Jag tror att alla känner igen sig i det att i maj och juni är det hur mycket som helst, säger Tilde.

Sedan några dagar tillbaka har Efter fem tagit uppehåll över sommaren och Tilde passar då på att ta en lång semester.

– Det ska bli ganska skönt att bara få lägga upp fötterna lite grann och vila, säger Tilde de Paula Eby.

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…