TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Tilde de Paula Ebys ilska mot Lennart Ekdal och boken Ekdal och Livet

10 nov, 2021 
TILDE DE PAULA EBY
I gårdagens Efter fem fick Tilde de Paula Eby besök av TV4-profilen Lennart Ekdal.
Det var dock ett scenario som gjorde Tilde riktigt irriterad och upprörd.
– Jag blev lite provocerad, säger hon i programmet.
Annons
5 saker du vill veta om Axel Pilebys succékarriärBrand logo
5 saker du vill veta om Axel Pilebys succékarriär

Tilde de Paula Eby, 48, är ett välkänt ansikte för TV4-tittarna. Hennes karriär tog fart i och med sin medverkan i Nyhetsmorgon mellan åren 2001-2018. Då sände hon bland annat ihop med Peter Jihde, 50, under många år.

För tre år sedan så slutade alltså Tilde att jobba med den populära morgonshowen på TV4. Som tur var så försvann hon inte helt från kanalen, utan istället fick hon äran att starta upp eftermiddagsprogrammet Efter fem.

Men det är inte de enda projekten som Tilde tagit sig an under årens lopp. Ihop med vännen och kollegan David Hellenius, 47, har hon även sänt Let's dance i flera säsonger, men i årets upplaga byttes den populära duon ut. I somras fick Tilde även sin alldeles egna talkshow, TILDE.

TV4-tittarnas kritik mot Efter fem

Efter fem sänds varje vardag mellan 17-19 och sedan en tid tillbaka får Tilde även avlastning av Anna Brolin, 41. Anna brukar köra torsdagar och fredagar medan Tilde brukar dra igång veckorna med att sända måndag-onsdag.

Annons

Efter fem är ett väldigt händelserikt program och de folkkära programledarna plockar ut de allra starkaste bitarna från dagens händelser. I Sverigesvepet tar de även upp lite mindre händelser, sånt som förtjänar större uppmärksamhet än bara i lokaltidningarna runtom i landet.

Sverigesvepet är ett väldigt uppskattat moment i programmet, men ibland blir det vissa inslag som inte riktigt går hem lika mycket bland tittarna.

I förra veckan var det nämligen en kvinnojour i Luleå som krävt att ett konstverk på en skolas fasad skulle tas bort. Anledningen är att kvinnojouren anser att konstverket är för sexistiskt och motverkar jämställdhet.

Detta är sexistiskt, men ett par skrevande ben och blottande kön på en kvinna är stärkande….jag hänger helt enkelt inte med vad som är okej och inte längre”, skrev en tittare då.

Tilde de Paula Ebys ilska mot Lennart Ekdal i Efter fem

Den här veckan var det dock inte tittarna som blev irriterade, utan nämligen självaste Tilde de Paula Eby!

Annons

Det var när journalisten och TV4-kollegan Lennart Ekdal, 67, gästade programmet som Tilde röt ifrån. Lennart har synts till i tv-rutan på TV4 sedan 80-talet, och är alltså en gammal kollega till Tilde.

Lennart har nu släppt boken Ekdal & Livet och att Tilde inte är helt nöjd med innehållet framgår tydligt i intervjun.

– Jag läste ju din bok. Och vet du vad? Jag blev lite provocerad!, säger Tilde.

– Jag förstår inte varför du blev provocerad? Kanske att andra skulle kunna bli det, svarar Lennart.

FOTO: LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet, TV4

Annons