Sader Issas pappa har Downs syndrom: ”Jag är så stolt över honom”

Sader Issa, Downs syndrom

Sader Issas pappa har av Downs syndrom.

Foto: INSTAGRAM
Tandläkarstudentens pappa har av Downs syndrom.
Och Sader Issa kunde inte var mer stolt över sin pappa.
– Att ha en pappa med Downs syndrom betyder att jag alltid har en pappa som stöttar och älskar mig, vad jag än gör.
Han var pappa till världens största familj
Slå på ljud

22-åriga tandläkarstudenten Sader Issa kunde inte vara mer stolt över sin pappa. Sader, som är från Syrien, berättar att hans pappa har format honom till den han är i dag – och att pappan är en av de varmaste personerna han känner.

Pappa Jad, har Downs syndrom. Men det har inte stoppat honom från att både träffa Sades mamma och uppfostra en son som nu utbildar sig till tandläkare i ett krigshärjat land.

”De kan leva ett normalt liv”

– Jag önskar att alla accepterar det faktum att vara annorlunda inte är något att skämmas över, säger den 22-åriga läkarstudenten och fortsätter:

– Folk med Downs syndrom är lite annorlunda, men de har exakt samma känslor, vilja och personlighet som vem som helst. De kan leva ett normalt liv, där de är socialt accepterade och har en omkrets som stöttar dem.

Den 22-åriga tandläkarstudenten Sader vill nu krossa alla fördomar om att människor med Downs syndrom inte skulle vara goda föräldrar.

22-åriga Sader Issa menar istället att hans pappa är inspirationskälla, eftersom såpass få med Downs syndrom som kan få barn. Endast tre andra fall i världen har någonsin bekräftats, där män med Downs syndrom har fått barn.

Och pappa Jad är en av dem.

P”Han kommer alltid stå vid min sida”

Sader menar att många skulle bli avundsjuka om de fick se hans och pappans relation.

– Att ha en pappa med Downs syndrom betyder att jag alltid har en pappa som stöttar och älskar mig, vad jag än gör. Han kommer alltid stå vid min sida. Han kommer alltid att förlåta mig för vilka misstag jag än kan tänkas göra. Att ha en pappa med Downs syndrom är en välsignelse och en inspiration att alltid vara godhjärtat. Jag är så stolt över honom. Nu kan jag stötta och hjälpa honom när han blir äldre.

22-åringen berättar att hans pappa är en viktig del av det lokala samhället. Han försöker alltid hjälpa alla och kräver ingenting tillbaka. Jad är liksom Sader stolt.

– Min son är en läkare, säger pappan med tindrande ögon, enligt 7news.

LÄS OCKSÅ: Selma, 1, är sjuk i RS – mamma Emelies varning till andra föräldrar

LÄS OCKSÅ: Tilda, 23, visste inte att hon var gravid – födde på 8 minuter

Foto: INSTAGRAM

FRÅN FÖRSTASIDAN