LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Thorsten Flincks hårda ord till dottern – efter erkännandet om skådespelardrömmen

02 jul, 2022 
André Färnsveden
Thorsten Flinck till vänster. Félice Jankell till höger.
Félice Jankell är en välkänd skådespelare. I P4 extra berättar hon nu om sin skådisdrömmar som ung. Och hur pappan, Thorsten Flinck, avslog dem med hårda ord.
Annons
Edvin Ryding om att kombinera skolan men jobb: "Inget jag önskar min värsta fiende"Brand logo
Edvin Ryding om att kombinera skolan men jobb: "Inget jag önskar min värsta fiende"

Félice Jankell, 30, debuterade som skådespelare redan vid 13 års-åldern när hon spelade rollen som Pia i filmen Percy, Buffalo Bill och jag. Det var kanske ingen överraskning att Félice skulle jobba sig in i film- och mediavärlden med tanke på familjen hon växte upp i. Både hennes pappa Thorsten Flinck, 61, och systern Happy Jankell, 28, är skådespelare och mamman är den välkända journalisten och radioprataren Annika Jankell, 60.

Men Felicés relation till sin pappa Thorsten har inte alltid varit den bästa. Hans liv har nämligen kantats utav tuffa perioder med svåra missbruk. När han gästade Malou efter tio för två år sen så pratade han om sin roll som pappa och hur han ångrar att han inte var mer närvarande runt döttrarna när de var små.

Annons

– Jag kan bli väldigt ledsen över att jag inte.. att jag inte fick göra pappagrejen när barnen var 6-7 år, sa han och syftade på en period i livet som var extra tuff för honom.

Idag har Thorsten däremot funnit kärleken på nytt och tidigare år friade han till flickvännen Daniella Karlsson, 29. Så med lite tur får Thorsten kanske ett nytt försök på pappa-rollen i framtiden.

Thorsten Flinck om barnplanerna med Daniella: ”Ett försök”

I ett klipp på Instagram som restaurangägaren Thomas Lingman delade, säger Thorsten att han gör något han velat göra länge. I klippet förklarade han att han varken hade några ringar, pengar eller någon ”rosjävel”. Men han pekade mot sin flickvän och sa:

– Här är Daniella, och jag friar till henne. Jag vill gifta mig med henne.

Annons

I en intervju med Aftonbladet förklarade han att han tillsammans med sin fästmö nu planerar att skaffa barn.

– Ja, det har vi funderat på. Vi har till och med funderat mycket på det. Vi ska nog göra ett försök. Jag har verkligen hittat rätt i Daniella, sa han till tidningen.

Thorsten Flinks hårda ord till dottern

Thorstens äldsta dotter Félice Jankell gästade nyligen P4 Extra. Då berättade hon pappans hårda ord om hennes drömmar om att bli skådespelare som ung.

– Min pappa sa en sak till mig när jag var typ sju, och jag bara ”jag vill bli skådespelare när jag blir stor” och han sa ”Bli inte det. Felicé, det kan du inte bli”, säger hon i radioprogrammet.

Félice ska då ha frågat sin pappa varför och imiterar sedan Thorstens svar.

– ”För att skådespelare är sorgsna människor. ALLA skådespelare är sorgsna och ledsna”

Det är tur att de orden inte stoppade Felicé från att jaga sin drömmar, som senare visade sig gå i uppfyllelse!

FOTO: Olle Sporrong/EXP/TT, Eero Hannukainen/TT

Annons