LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Thorsten Flinck och Richard Flinck återförenas i podcast efter 20 år

15 okt, 2020 
Sigge Eklund, Thorsten Flinck
I 20 års tid har tvillingarna Thorsten Flinck och Richard Flinck bråkat.
Nu ska de återförenas – med hjälp av Sigge Eklund och en podcast.
Annons
Thorsten Flinck och Richard Flinck återförenas i podcast efter 20 årBrand logo
Thorsten Flinck och Richard Flinck återförenas i podcast efter 20 år

En ny podcast har hittat ut till lyssnarna. Den heter Återföreningen och är ett försök att förmedla fred mellan tvillingbröderna Thorsten Flinck, 59, och Richard Flinck, 59.

Vad är Sigge Eklunds roll i podcasten Återföreningen?

Bröderna har inte haft kontakt med varandra på 20 år och nu ska medieprofilen Sigge Eklund, 46, komma till undsättning och försöka förmedla fred mellan bröderna i podcasten.

Och ja, detta blir minst sagt en prövning då första avsnittet direkt drog igång med anklagelser och konflikter. Sigge berättar nämligen i podden att efter att ha hållit på i en timme hade bröderna redan hunnit slänga på luren två gånger. Det verkar med andra ord inte vara det enklaste uppdraget som Sigge tagit sig an.

Orsaken till att det är just Sigge som håller i podden är för att han länge varit fascinerad av bröderna Thorsten och Richard. Men framför allt har han tidigare stått dem nära.

Fem kaotiska veckor blir 10 avsnitt

Thorsten och Richard befinner sig alltså inte i samma rum under första inspelningsdagen. Inte ens i samma stad eller land. Richard Flinck är i en fiskeby i Frankrike, medan Thorsten Flinck sitter på ett hotellrum i Västerås.

Annons

I fem veckors tid är det ett slags öppet krig mellan bröderna Flinck.

All den aggression som har funnits där under ytan ända sedan de var små väller fram, säger Sigge i podden och fortsätter:

– Och jag står mitt i och undrar vad jag har satt igång.

Hur podden kommer att sluta kan såklart bara framtiden utvisa. Men till en start är alltså bröderna inte överens om en endaste liten grej.

Dottern Happy Jankells stöd till pappa Thorsten Flinck

När det vankades Melodifestivalen 2020 visade det sig att en av de tävlande var Thorsten. Dock fick han inte vara med i uppställningen så länge på grund av att han blev diskvalificerad. Detta gjorde honom extremt ledsen och dottern Happy fanns då som stöd.

– Jag har pratat väldigt mycket med pappa, mer än vad jag brukar, den senaste tiden. Jag känner att han faktiskt behöver mig, som man faktiskt kan behöva sin familj ibland. Och han har varit väldigt ledsen, berättade Happy då i en intervju med P4 Extra.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Olle Sporrong/TT

Annons