Drömhus försvann helt – så lever Therese Grankvist idag

Drömhus, Therese Grankvist

Minns du populära Drömhus som bestod av Therese Grankvist?
Under sutet av 1990-talet hade hon flera stora hits. Men vad hände sedan egentligen?

Har du också dansat till Drömhus under 90-talet? Gruppen gjorde flera stora hits och var från början tänkt att ha flera medlemmar. Det slutade dock med en enda medlem, nämligen Therese Grankvist. Hon var under 90-talet en av Sveriges största popstjärnor. Men vad hände efter succén?

Vilka var Drömhus och vem är Therese Grankvist?

Drömhus var som störts under slutet av 90-talet och i början av 2000-talet. Drömhus bestod av en person, nämligen artisten och sångerskan Therese Grankvist.

Therese Grankvist är född 2 maj 1977. Hon är idag 43 år gammal. Som liten växte hon upp i Småland, i Nässjö men flyttade vid 13 års ålder till Stockholm, närmre bestämt till Tullinge.

LÄS MER: Pernilla Wahlgrens återförening med exet Joachim

Drömhus var från början tänkt att bestå av två killar och Therese, men slutligen blev hon ensam kvar som frontfigur. Visste du dessutom att det var Dr Alban som ville ha med Therese Grankvist i Drömhus?

Therese Grankvists karriär med Drömhus – vilda festerna i London

Therese Grankvist hade minst sagt en framgångsrik karriär med sitt Drömhus. Hon blev rejält uppmärksammad efter hon gjort en cover på Freestyles Vill ha dig. Låten gjorde stor succé och det första albumet Drömmar släpptes en tid efter och sålde guld i Sverige samt toppade listor i övriga Europa.

Drömhus deltog dessutom i Melodifestivalen år 1999 med låten Stjärna på himmelen. Låten kom på en andra plats efter att snubblat på mållinjen mot Charlotte Perrelli med låten Tusen och en natt. Samma år släpptes även Drömhus andra album med namn Längtan.

Efter Drömhus beslöt sig Therese för att ha en egen karriär med sitt egna namn, hon släppte då flera album. 2004 bodde hon även i London och fick ett stort genomslag som soloartist. Sedan följde en tid av turnerande världen över och mycket festande. Efter elva år valde hon att flytta hem igen till Sverige. Hon deltog även i Melodifestivalen en gång till med gruppen The Attic, år 2007.

– När jag bodde i London var jag yngre och det var ett annat liv. Sen kände jag att jag hade blivit äldre och längtade tillbaka till lite natur och familj. Man värderar lite annorlunda när man blir äldre, jag gjorde i alla fall det, sa Therese Grankvist i en intervju med Expressen.

Det gör Therese Grankvist idag

Therese har under de senaste åren valt ett liv utanför rampljuset men dyker upp i lite olika sammanhang. Bland annat på röda mattan på olika galor som QX-galan och kändisfrisören Bobby Oduncus bröllop.

Hon har dessutom medverkat i programmet Sommarkrysset. År 2019 uppträdde hon också på den populära musikfestivalen Vi som älskar 90-talet.

Numera bor Therese i Nyköping tillsammans med sin sambo och hund.

LÄS OCKSÅ: Sara Löfgren försvann helt från rampljuset – det gör hon idag

LÄS OCKSÅ: Därför saknas Calle Sterner i Let's dance 2021 efter succén

FOTO: Karin Törnblom/TT Karin Törnblom/TT