Therese Alshammars oro för sonen Ted – läkarens besked

Therese och Ted

Therese Alshammars son Ted är född med vridfot.
Nu berättar hon i en intervju med P4 hur hon behövt vara orolig för sin son ända sedan han låg i magen och att hon fick höra läkarens besked.
– Den största oron. Man får höra en behandlingsplan innan barnen ens är fött, och med det som är svårt är när de är i magen, det kan ju vara en sak om man ser i större sammanhang, säger hon.

Den före detta elitsimmaren Therese Alshammar, 43, hann med mycket innan hon avslutade karriären som 39-åring. Med sammanlagt 72 medaljer är Therese den simmare i Europa som genom tiderna tagit flest internationella mästerskapsmedaljer.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Therese Alshammars stora längtan efter barn

I en intervju med P4 extra berättar Therese att hon haft en stor barnlängtan och att hon tillslut valde att lägga karriären på hyllan för att fokusera på att bilda familj. Utöver barnlängtan så fanns det en hel del skador som ställde till det för elitsimmaren.

– Det vet man ju inte, det är också så det individuellt. Jag slutade för att jag hade så ont i kroppen och sedan längtade jag väldigt mycket efter barn, det klart att familjeliv och ett idrottsliv inte alltid går ihop, säger Therese och fortsätter:

– Men simning är ju fantastiskt och jag tränar simning fortfarande.

Just nu är hon dessutom aktuell som en av deltagarna i Mästarnas mästare. SVT har frågat Therese de senaste åren om hon vill medverka i programmet Mästarnas mästare, men det var inte förens nu hon tackade ja.

– Jag har varit tveksam. Men det var en jättehärlig upplevelse, det är intensivt och extremt mycket tid och timmar bakom varje program, säger hon.

LÄS MER: Keyyo avslöjar starka känslorna för Hugo i Let's dance

Therese tog med sonen till inspelningen

Therese avslöjar att hon hade med sin familj under inspelningen av Mästarnas mästare och sov med dem i en lägenhet istället för med de andra deltagarna, vilket inte alla känner till.

– Jag ville gärna sova bredvid min yngsta son, berättar Therese.

– Han är född med något som heter vridfot, kallades förut för klumpfot. Man får medicinsk hjälp från födseln.

– Nu från och med 1 år tills 5 år ska han ha en skena, och han sover mycket bättre när han är nära mig.

Oron för sonen Ted – läkarens besked

Hon berättar vidare hur de varit oroliga för sin son från och med att de fick beskedet när han låg i magen.

– Den största oron. Man får höra en behandlingsplan innan barnen ens är fött och det som är svårt är när de är i magen, det kan ju vara en sak om man ser det i ett större sammanhang.

– Jag vart ganska ledsen först, jag hade aldrig hört talas om det tidigare. Men det är klart man blir väldigt ledsen, man är väldigt orolig som föräldrar om vad som han gå fel. Det är svårt att hantera.

LÄS OCKSÅ: Let's dance-Hugo Gustafssons kärleksfulla ord till Keyyo

SENASTE NYTT!