Theo Dietz hemliga roll i Ebba Busch kritiserade mångmiljonaffär

KD:s partiledare Ebba Busch och Margaux Dietz är vänner och syns ofta tillsammans. Nu har en infekterad fastighetsaffär gjort att politikern hamnat i blåsväder igen. Mitt i den stormen står också influencerns bror Theo Dietz.
Margaux Dietz visar upp nya lägenheten efter renoveringen – se bilderna här
Slå på ljud

Att Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch står influencern Margaux Dietz nära är knappast en hemlighet. Den syns ofta tillsammans, och när Margaux och Jacob Liebermann sa ja till varandra under en bröllopsceremoni 2019 var det med Ebba Busch som vigselförrättare.

Tidigare i år var de också på Elle-galan tillsammans och partiledaren har flera gånger hyllat sin vän på sociala medier.

Få har väl också missat att Ebba Busch var med och firade influencern när hon häromveckan fyllde 30. Det kom fram genom podcasten Margaux & Theo. För det här har partiledaren fått mycket kritik, bland annat för att coronarekommendationerna är att undvika fester.

En annan anledning till kritiken mot Ebba Busch är att Margaux Dietz fick skjuts hem av Säpo. Efter att media plockade upp informationen från avsnittet har det klippts om.

Theo Dietz relation till Ebba Busch

Men det är inte bara Margaux som Ebba Busch är nära. Nu visar det sig nämligen att hon och influencerns bror Theo Dietz har en relation. Det här har uppdagats under det senaste blåsvädret kring KD-ledaren.

Det handlar om en fejd kring ett fastighetsaffär. I augusti i år skrev nämligen Ebba Busch under ett köpeavtal till ett ställe med sjötomt. Säljaren är den 83-årige Esbjörn som sägs ha problem med minnet och han ska dagen efter affären ha ångrat sig. KD:s partiledare ska då ha stått på sig. Därefter har de visat sig att det finns andra person som tycker sig ha rätten till fastigheten.

Jag hoppas att frågan löses snabbt, för allas skull. Jag har agerat i god tro. Jag kommer inte att genomföra denna affär om det visar sig att Esbjörn verkligen inte vill. Och självfallet inte om han skulle vara att betrakta som inkapabel att fatta beslut, tvärtemot hur jag och andra uppfattat honom, skriver Ebba Busch om det.

Theo Dietz egna ord om affären

Men Theo Dietz då, hur kommer han in i bilden? Jo, enligt Expressen ska han vara den som upprättade köpeavtalet. Han jobbar nämligen som mäklare på Sjönära fastigheter AB, som är involverade i affären.

Han är själv sparsam med kommentarer kring det hela, men säger så här till tidningen:

– Ja, jag har eventuellt hjälpt till, ja, säger Theo Dietz.

Den infekterade fejden ska eventuellt tas upp i rätten.

Läs också: Margaux Dietz ord i podden om festkvällen med Ebba Busch bortklippt

Läs också: Theo Dietz svar efter TV4:s oväntade fråga om Bachelor

FRÅN FÖRSTASIDAN