LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tess Merkel om äktenskapet med Kenny – efter skilsmässobeskedet

19 jan, 2021 
Tess Merkel och Kenny Solomons
Tess Merkel och Kenny Solomons bestämde sig för att skiljas i höstas.
Plötsligt blev de tillsammans igen – ett beslut som Tess nu berättar om i en intervju med Hänt.
– Det är så lätt att fly in i något annat än att ta hand om det som man verkligen har, säger hon.
Annons
Intervju: Tess Merkel om äktenskapet med Kenny – efter skilsmässobeskedetBrand logo
Intervju: Tess Merkel om äktenskapet med Kenny – efter skilsmässobeskedet

Disco-drottningen Tess Merkel Solomons, 50, är återigen aktuell i Melodifestivalen. I år tävlar hon med bidraget Good life och förberedelserna är nu i full gång.

I Tess privatliv har det inte bara varit glada stunder under de senaste månaderna. I höstas gick hon och maken Kenny Solomons, 34, nämligen ut med att de skulle skiljas.

”Detta krossar mitt hjärta, att säga att vårat äktenskap är slut. Men vi är starka och vi kommer alltid att vara vänner och hålla om varandra så länge vi lever”, skrev Kenny när parets beslut offentliggjordes.

Tess Merkel om återföreningen med Kenny efter skilsmässobeslutet

I december visade sig paret ha ändrat sig och bestämt sig för att fortsätta vara tillsammans. När Hänt når Tess berättar hon nu mer om beslutet.

– Vi har inte skilt oss. Där det finns kärlek finns det också hopp. Jag och Kenny vi är är sånna personer som inte vill ge upp våran kärlek. Det är så lätt i dagens läge när man kommer i kriser i livet, när allt blir komplicerat att bara ta till flykten. Och bara "det här blir för jobbigt nu drar vi från det". Eller så accepterar man hur det ser ut och möter det istället för att fly, som så många gör, säger hon och fortsätter:

Annons

– En sak som jag har reflekterat över här är att folk använder ordet skitår hela tiden. "2020 skitår, låt mig fly härifrån jag vill in till 2021 för då kommer allt bli bra". Men jag känner att jag vill inte stressa från det året för jag har lärt mig så mycket. Det är så lätt att fly in i något annat än att ta hand om det som man verkligen har och se på det som man har. Försöka se och värna om det snarare än att bra fly in i nästa.

”Kan inte tänka mig att leva med någon annan än Kenny ”

Tess och Kenny hann aldrig skicka in någon skilsmässoansökan så idag är de fortsatt gifta och fokuserar nu framåt.

– Det känns bra för jag kan inte tänka mig att leva med någon annan än Kenny. Jag tycker att det är viktigt att man får växa som individer, man kan göra det på olika håll och så får man se om kärleken är stark nog. Jag tror på kärleken iallafall och att kämpa för den. Kärleken är värd att kämpa för.

Annons