LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Terese Lindgren tvingas ta paus från youtube: "Min skräck"

05 jan, 2018 
Malin Ljung
Therese Lindgren mår inte bra och tvingas att ta en paus från sin Youtube-kanal. I en ärlig video berättar profilen att hennes panikattacker kommit tillbaka och att hon ibland inte klarar av att lämna sängen.
Annons

Youtube-stjärnan Therese Lindgren, 30, är en av Sveriges största influencers med över en halv miljon prenumeranter och nästan 300 miljoner visningar på sina videos. Hon har också länge varit öppen kring sin psykiska ohälsa, både i sina videos och i sin debutbok ”Ibland mår jag inte så bra”, där hon bland annat har berättat om sin depression, ångest och sina panikattacker.

Och just nu mår Therese Lindgren inte heller så bra. I en ny video på sin Youtube-kanal berättar profilen att hon tappat både ork och glädje under hösten och att hon känner igen varningssignalerna.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Min skräck är att hamna där jag var 2012, när jag blev långtidssjukskriven och allting bara rasade för mig. Nu i höst och vinter känner jag igen väldigt mycket av varningssignalerna. Jag isolerar mig själv, jag har bokat av i stort sätt allting jag egentligen ska göra och jag har varit mycket sjuk. Jag hittar inte kraften att gå ur sängen och jag orkar inte ens le när min kille kommer hem. Jag orkar inte ens bli glad över att jag har flyttat ihop med honom, säger hon i klippet med tårar i ögonen.

Annons

Therese Lindgren berättar att hennes panikattacker har börjat komma tillbaka och att det gör henne rädd. Anledningen tror hon är att hon lever ett hektiskt liv, med ett stressigt jobb som influencer, samtidigt som det har varit stressigt privat inom familjen den senaste tiden.

– Det här är en anledning till att jag inte har klarat av att följa mitt videoschema. Jag har släppt allting. Det låter så dramatiskt, men jag har känt att jag måste överleva. Vissa dagar har jag bara koncentrat mig på att andas och kanske ta en dusch, sen har jag somnat utmattad klockan åtta på kvällen och vaknat dagen efter och fortfarande varit helt död, säger hon i videon och fortsätter:

– När man mår så och bor med någon, så får man dåligt samvete. Jag känner mig som en börda för Anders (Thereses sambo, reds. anm.). När han går till jobbet ligger jag i sängen och när han kommer hem ligger jag fortfarande i sängen. Han dömer mig absolut inte, men det spär på min känsla av att “fan vad värdelös jag är”. Anders har varit på jobbet en hel dag, tränat, uträttat saker, och jag har inte ens klivit upp.

Annons

På grund av sitt mående, tar Therese Lindgren också en paus från Youtube. I textboxen till det nya klippet skriver profilen att hon inte vet när hon kommer att lägga upp nya klipp igen eftersom hon behöver vila nu.

“Det finns ingen anledning att oroa sig, jag känner igen varningssignalerna och kommer att agera efter dem. Ta ett steg tillbaka, sluta säga ja till allt, vila, sänka kraven och försöka hitta gnistan. Allt kommer bli bra, men nu vet ni läget. Vi ses när vi ses älsklingar”, skriver hon.

Krya på dig, Therese!

Foto: IBL

Annons