ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Tareq Taylors okända namnbyte – berättar för Ernst Kirchsteiger

05 aug, 2021 
AvMikael Einarsson
Tareq Taylor, Ernst Kirchsteiger
På torsdagkvällen sänds ett nytt avsnitt av Sommar med Ernst.
Gästar programmet denna vecka gör tv-kocken Tareq Taylor.
– Det var härligt att få komma dit och upptäcka att det faktiskt är på riktigt, att det inte bara är för kameran, säger han till Hänt.
Annons
Tareq Taylors okända namnbyteBrand logo
Tareq Taylors okända namnbyte

Ernst Kirchsteiger, 63, är i full gång med sitt sommarprogram Sommar med Ernst. Denna sommar får tittarna följa med när han renoverar ett nedgånget strandhus nere på Österlen i Skåne.

Nytt för denna säsongen är att Ernst gästas av folkkära profiler, och så här långt har han fått besök av Sanna Nielsen, Mauri Hermundsson, Beatrice Järås, Titti Schultz och Anders Bagge.

Och nu har det blivit dags för tv-kocken Tareq Taylor, 52, att bege sig över till Ernst.

Det heter Tareq Taylor egentligen

I kvällens avsnitt av Sommar med Ernst är det alltså Tareq Taylor som gästar Ernst. I programmet berättar han bland annat historien om sitt namn, något som Ernst definitivt är fascinerad av.

– Mitt fullständiga namn är Tareq Frank Taylor Daoudi, säger kändiskocken och berättar att han fram tills han var drygt tolv år gammal enbart hette Tareq Daoudi, säger han i programmet och fortsätter:

– Tareq Daoudi kommer från min pappas sida. När jag tittade på mitt namn, och jag tittade på mina föräldrar, såg jag… det saknades en. Var är mamma någonstans? Jag har pappa här. Då frågade jag om jag inte kunde få lov att heta Taylor också, och då ändrade jag till att heta Tareq Taylor Daoudi. Så då var både mamma och pappa presenterade i namnet, så därför blev det så.

Annons

När Hänt når Taylor berättar han om hur det var att spela in programmet.

– Det var en jättefin upplevelse att vara med. Sommar med Ernst är ett universum som man sett på i många år. Det var härligt att få komma dit och upptäcka att det faktiskt är på riktigt, att det inte bara är för kameran. Det var jättetrevligt, säger stjärnkocken och fortsätter:

– Det är det som är så skönt, det är inget skådespeleri. Ernst är Ernst och det är jättehärligt. Han är en underbar, snäll, inkluderande och välkomnande människa.

Ernst Kirchsteiger, Tareq Taylor
Ernst och Tareq hade väldigt kul tillsammans!

Känslosamma momentet mellan Tareq och Ernst

Lite senare i programmet blir Ernst rörd av en historia Tareq berättar.

– Men du Tareq, det känns som jag känt dig hela livet. Jag lyssnar på dig, känner igen det du säger och jag känner mig väldigt besläktad med dina tankar. Kanske är det något jag sagt som väcker igenkänning hos dig, säger Ernst och fortsätter:

Annons

– Det här är ett möte som faktiskt på riktigt har varit… eh, fint och jag blir lite rörd, ser du? Plötsligt så kom det havsvatten i mina ögon, så tack för att du har kommit och gjort de här fina burkarna.

Nu berättar Tareq för Hänt om hur han såg på situationen där Ernst rördes till tårar.

– Samtalet med Ernst blev ett riktigt samtal. Man glömde bort att det fans kameror och Ernst är inbjuden och öppen, så man kan ha ett otvingat och viktigt samtal. Då är det inte helt omöjligt att man landar i sådant som faktiskt berör på riktigt, säger han till Hänt.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

Annons