hänt exklusivt

SVT:s mörkande om julvärden 2022 – beslutet efter alla spekulationer

Tareq Taylor var julvärd 2021

Första advent och julen närmar sig med stormsteg, men än har inte SVT presenterat årets julvärd 2022.
För Hänt berättar nu SVT att beskedet kommer dröja.
Minns du SVT:s julvärdar?
1:15

Efter reklamen: Minns du SVT:s julvärdar?

(1:15)

Slå på ljud

En av de stora traditionerna kring jul är att man samlas i tv-soffan klockan tre på julafton för att se när årets julvärd tänder julens ljus följt av Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul.

Under många år var det den folkkära Arne Weise som var ständig julvärd, hela 21 gånger har Arne tänt det traditionsenliga ljuset i SVT framför miljontals människor.

Genom åren har bland andra Ernst Kirchsteiger, Sarah Dawn Finer, Kattis Ahlström och Lars Lerin fått det ärofyllda jobbet att vara julvärd.

Vem blir årets julvärd i SVT 2022?

Ja, vem är det som tar över tändsticksasken efter förra årets julvärd Tareq Taylor? Enligt oddsen är det fyra tänkbara kandidater som alla har lägst odds på 7,5. Och det är inga dåliga namn för det är nämligen Babben Larsson, 66, David Sundin, 46, Edward Blom, 52, och Suzanne Reuter, 70, som är de fyra favorittippade julvärdarna.

När Hänt ställde frågan till Babben om det ärofyllda uppdraget berättade hon att hon var glad att så många ville se henne som julvärd och avslöjade även att hon redan fått frågan.

”Roligt såklart, har varit med på shortlistan flera år. Jag har fått frågan flera gånger men av olika anledningar har det blivit nej”, skrev Babben tidigare i år till Hänt.

Mörkande om årets julvärd – SVT:s försenade beslut

Förra året presenterades Tareq Taylor som årets julvärd den 27 oktober, men vem som ska tända ljuset i år verkar dröja.

Och när Hänt ställer frågan till SVT vill de inte ge ett datum när de kommer avslöjar vem som blir julvärd 2022.

”Tack för frågan. När vi har någonting att berätta om årets julvärd så kommer vi göra det.”, skriver SVT i ett meddelande till Hänt.

Hur det kommer sig att beskedet om julvärden i år blivit försenad svarar inte SVT på, men det verkar som att alla julfantaster får hålla ut lite till.

Foto: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN