Svt-profilens pappa dog - bestämde sig för att stanna i tävlingen

Med finalen inom räckhåll gick Ann Oswalds pappa bort hemma i USA. "Allt för Sverige"-profilen bestämde sig för att stanna i tävlingen.

Ann Oswald, 65, från North Carolina kom till Sverige för att delta i ”Allt för Sverige” – och få veta mer om sin svenska familj. Men några dagar innan finalavsnittet spelas in sker tragedin. Anns pappa dog medan hon var i Sverige.

– Jag sa farväl till min pappa för flera veckor sedan, väl medveten om att jag kanske aldrig skulle få se honom igen. Han ville så gärna känna sin släkt. Jag förlorade honom för några dagar sedan, berättar Ann Oswald i avsnittet.

Ann Oswald är en av de fyra sista deltagarna i ”Allt för Sverige” där vinnaren får en återförening med sin svenska släkt. Ann blev snabbt mycket omtyckt av övriga deltagare för sin starka personlighet. När hennes pappa gick bort blev Ann tvungen att fatta beslutet om hon skulle åka hem eller stanna kvar i tävlingen.

– Det har varit väldigt svårt, men jag har beslutat mig för att stanna. För honom och för min make som började det här för länge sedan, säger Ann Oswald.

Hon berättar att när hon sist pratade med sin pappa sa han att han ville att hon skulle stanna och fortsätta med tävlingen. Men trots en hård kamp tog tävlingen slut för Ann när fyra deltagare återstod.

LÄS MER: ”Allt för Sverige”-deltagarnas bröllopslycka: ”perfekt”

LÄS MER: Skräckupplevelsen i ”Allt för Sverige”: ”Känns som att jag ska spy”

Ann Oswald lyckas ändå se på upplevelsen från en positiv sida.

– Jag har kommit en lång väg och mycket av mig har växt. Jag hade hoppats att jag skulle klara det, säger Ann och fortsätter:

– Jag hade verkligen sett fram emot att träffa mina släktingar. Jag har föreställt mig det och tänkt på det en miljon gånger. Samtidigt, hur mycket jag än vill stanna, så är tajmingen förmodligen bra, för nu kan jag åka så att jag hinner vara med på min pappas begravning.

Nathan Younggren, 25, Hallock, Minnesota, bonde.

Victoria Milar, 28, Denver, Colorado, servitris.

Tej Mohan Singh Khalsa, 27, Boston, Massachusetts, yogainstruktör.

Kurt Carlson, 60, Naples, New York, glasblåsare.

Jack Waters, 34, Salt Lake city, Utah, skribent.

Kristin Lancione, 32, Los Angeles, Kalifornien, barnflicka.

Amanda Orozco, 29, Portland, Oregon, student.

Ann Oswald, 65 år, Hickory, North Carolina, pensionär.

Cosondra Sjostrom, 34, LA/Astoria, Oregon, entreprenör.

Dylan Ratell, 26, New York och Michigan, musikalartist.

Anders Lundin, programledare.

FOTO: SVT