SVT-profilens pengakaos: "Hamnat hos kronofogden"

Rickard Olsson tjänar en halv miljon när han programleder en enda säsong av "Vem vet mest". Men trots superlönen, har programledaren flera gånger hamnat hos kronofogden.

“Vem vet mest”-programledaren Rickard Olsson, 50, har lett frågesportsshowen i nitton säsonger. I Daniel Redgerts podcast “Tankar med” avslöjar tv-profilen också att han minsann får lön för mödan. Programledaren fakturerar nämligen 500 000 för en säsong av programmet.

Men vad gör det, när man är lika bra på att sätta fart på pengarna. I podcasten berättar Rickard Olsson att han spenderar 50-60 000 kronor i månaden.

– Jag är jättedålig på att spara pengar, min revisor och min agent skäller på mig. Men jag känner också att man vill ju unna sig grejer. Om jag vill ha en fyrhjuling till exempel, då vill jag köpa den, säger han.

Men det är inte bara shoppingen som har ställt till problem för Rickard Olssons ekonomi. SVT-profilens ointresse för att betala räkningar är också en bidragande faktor.

– Jag får inte ha Amex-kort längre. Jag hade det förut, men jag är fruktansvärt dålig på att betala räkningar så alla de där var efter mig. Till slut fick jag kortet indraget. Det är 10-15 år sedan. Nu ansökte jag för något år sedan igen, men då blev jag nekad, säger han i podcasten.

Rickard Olsson berättar att hans oförmåga att betala räkningar också har lett till att han flera gånger har hamnat hos kronofogden.

– Jag har hamnat hos kronofogden ett par gånger på grund av rent slarv. Det är så fruktansvärt tråkigt att betala räkningar, tycker jag. Jag har ju pengar, men jag skjuter upp betalningen just för att det är så tråkigt, säger han.

LÄS OCKSÅ: Rickard Olssons revansch efter SVT:s svek: ”Uselt”

LÄS OCKSÅ: Rickard Olssons superlön – det tjänar han på ”Vem vet mest”

Foto: IBL

SENASTE NYTT!