LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

SVT-profilen Tom Alandh, 79, om att lägga ner – nu berättar han

15 jun, 2023 
TOM ALANDH
Tom Alandh har en 53 års lång karriär bakom sig.
Nu berättar han hur han ser på att lägga ner.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Marianne Rundström: ”Sa upp mig för att utvecklas”Brand logo
Marianne Rundström: ”Sa upp mig för att utvecklas”

Tom Alandh, 79, är en av Sveriges mäst välkända journalister och dokumentärfilmare.

Med sin karismatiska personlighet och förmåga att berätta gripande historier har han blivit en ikon inom svensk media. Alandh är känd för sina djuplodande och respektfulla intervjuer som fångar människors innersta tankar och känslor. Hans dokumentärer, såsom Det svenska hatet och Flickan som ville bli en pojke, har blivit hyllade och prisbelönta. Genom sitt engagemang och sin förmåga att sätta fokus på samhällsfrågor har Tom Alandh blivit en viktig röst i den svenska medievärlden.

Nu är han högaktuell med filmen om Stefan Nilsson som komponerade Gabriellas sång. Stefan gick nyligen bort, han blev 67 år gammal. Tom Alandhs film skildrar Stefans liv och karriär, som främst bestod av massa hits filmer och tv-serier. Stefan skrev musik till bland annat Van Veeteren-deckarna, Skärgårdsdoktorn och Juloratoriet.

Annons

Tom Alandh om att sluta på SVT

Tom Alandh har en lång karriär bakom sig och speciellt förknippas han med framgångarna på SVT.

I en ny intervju med Aftonbladet får Tom frågan om när han ska sluta jobba.

– Jag håller på med en film om musikerfamiljen Carl-Axel och Monica Dominique. Kommer till jul. Och så tre ”Hej och tack”-filmer om mitt 53-åriga liv på SVT, de kommer i januari, tror jag.

Om filmerna som kommer i januari blir hans sista är fortfarande något som återstår att se. Men med tanke på titeln på filmerna finns det visst utrymme att spekulera.

Familjens sorg efter Stefan Nilssons död

Men först och främst är det ju filmen om Stefan Nilsson som står på agendan. När han gick bort gick familjen ut med den stora sorgen.

”Pianisten och kompositören Stefan Nilsson har under torsdagen somnat in efter en tids sjukdom. Han avled stilla i sitt hem med den närmsta familjen närvarande. Stefan led av den obotliga sjukdomen ALS,” skriver familjen i pressmeddelandet.

FOTO: ERICSSON MARCUS/Aftonbladet

Annons