lasse holm

Lasse Holms första ord om Så mycket bättre – efter Benjamin Ingrossos ord

BENJAMIN INGROSSO, LASSE HOLM

Årets inspelningar av Så mycket bättre är igång!
En person som gjort sitt på Gotland och kommit hem efter inspelningarna är ingen mindre än Lasse Holm.
Nu berättar Lasse för Hänt om inspelningarna.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Daniela Rathana om relationen till de andra deltagarna: “I efterhand har jag…”
0:25

Efter reklamen: Daniela Rathana om relationen till de andra deltagarna: “I efterhand har jag…”

(0:25)

Slå på ljud

Så mycket bättre är en av svenska folkets absoluta favorit-serier och tidigare år kunde TV4 komma med ett glatt besked; nämligen att det blir en ny säsong!

Ända sedan år 2010 har vi varje sommar fått följa svenska artister när de bor tillsammans under ett och samma tak. Under åtta dagar tolkar de varandras låtar och får samtidigt en djupare inblick i varandras liv och förflutna.

I vanlig ordning går inspelningarna av stapeln på Grå Gåsen, Gotland och precis som vanligt är det massa folkkära kändisar på plats. I år ser vi bland annat artister som Peg Parnevik, 27, Susanne ”Sanne” Salomonsen, 67, Dogge Doggelito, 47, och Lasse Holm, 80.

Lasse Holm om priset – nu berättar han om Denniz pop awards

Inspelningarna är just nu i full gång och artisterna går lite om lott med varandra. Nu är Lasse Holm klar med sin del och det är bara några timmar sedan han kom hem från Gotland när Hänt träffar honom på repetitionerna av Diggiloo-turnén 2023.

– Jag var ju med och skapade detta fantastiska event 2003 tillsammans med Patrik Krall och Tommy Söderberg, säger Lasse Holm om att han har varit med och skapat Diggiloo.

Vad tror du om årets säsong?

– Ja men det är självklart alltså. Det kan ju aldrig gå ner i kvalité, det hade ju varit tjänstefel. Det kommer bli så bra och vi har vässat lite extra på detaljer, det kommer bli grymt.

Det händer mycket just nu för Lasse Holm. I sommar väntar massa gigs runtom i landet vilket han är glad över men framför allt har han fått Denniz pop awards.

– Jag har fått ett grymt pris, jag är så stolt, jag är så hedrad. Jag fick det här priset på Dramaten, jag är så stolt. Denniz pop awards, the most valuable person awards till Lasse Holm, säger han till Hänt och fortsätter:

– Det känns magiskt, det var ju en sådan ärofylld upplevelse att få möta alla i Sheyron-gänget. Alltså hela gänget, Max Martins dotter var där. Kronlund höll ett tal och jag fick det här fantastiska priset och jag är så rörd över den här fina bucklan. Det är Ernst Billgren som har handmålat den.

Benjamin Ingrossos ord till Lasse Holm

Tillbaka till Så mycket bättre. Lasse var en av de första artisterna som presenterades vara klara för programmet och nu visar det sig att vännen Benjamin Ingrosso, 25, hade ett litet finger med i spelet.

– Det var ju fantastiskt. Jag pratade med Benjamin på Globen när jag var med Carola och gjorde ett inhopp där med henne, säger Lasse och fortsätter:

– Men då pratade jag med Benjamin och han sa “Lasse åk till Gotland, du kommer aldrig glömma det, det är så grymt” och han hade rätt. Jag landade igår och är väldigt speedad, extremt lite sömn men jävligt mycket musik. Fantastisk livsupplevelse och jävligt kul.

Så det var Benjamin som fick dig att tacka ja?

– Han pushade mig till det, men jag var ju klar redan så det var lugnt, förklarar Lasse.

FOTO: LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN