SVT-profilen talar ut om känslorna efter hoten

Svt-profilen Carolina Neurath har gjort stora journalistiska granskningar, och i podcasten ”The business of beauty” berättar hon nu om hoten som kommit i samband med hennes avslöjanden.

Programledaren och författaren Carolina Neurath, 32, är känd för flera av sina journalistiska granskningar. Just nu är hon programledare i SVTs program ”Morgonsoffan”, men tidigare har hon gjort stora arbeten för bland annat Svenska Dagbladet och skrivit böcker. En av granskningarna hon gjort är på kraschen av HQ Bank.

Carolina gästar det senaste avsnittet av podcasten ”The business of beauty”  och väl där får hon frågan om hur det känns att några av Sveriges mäktigaste män inte vill henne väl.

– Det har inte påverkat mig personligen under lång tid. Det var så klart lite jobbigt när det var stämningshot. Jag blev stämningshotad för min första bok som jag skrev när jag var 24 år men då kände jag att jag hade fakta på min sida så jag var ganska trygg i det, säger hon i podcasten enligt Expressen, och fortsätter:

– Det är klart att till slut kände jag mig lite matt över det där, ”kan ni inte bara lägga av och låta mig vara?”. Det hade gått så många år och det känns också som att vissa av de här personerna inte kan släppa den här avskyn som de har mot mig.

Innan hon slutade på Svenska Dagbladet blev hon kallad på ett möte med en chef som berättade för henne att det fanns folk som höll koll på henne. Efter det fick hon säkerhetskonsulter som kom hem till henne och hon beskriver det hela som ”olustigt”.

– I samband med det här märkte vi att också att någon hade varit och skrapat på låset hemma. Jag skulle inte säga att jag blev rädd, snarare lite arg. Hade jag gått runt och varit livrädd hade det känts som de hade vunnit, säger hon i podcasten.

LÄS OCKSÅ: SVT-profilen drabbad av cancer – berättar om svåra vägen tillbaka

LÄS OCKSÅ: Svt-profilens pappa dog – bestämde sig för att stanna i tävlingen

Foto: IBL