SVT-Camilla Kvartofts kroppsförändring – beslutet för hälsan

Camilla Kvartoft.

Camilla Kvartoft har gjort stora ändringar i sin vardag och säger att hon idag mår betydligt bättre med sin nya livsstil.
För Expressen berättar hon om sitt beslut för hälsan.
– Det har också varit en sporre att hålla jämn takt med döttrarna

Camilla Kvartoft är en välkänd SVT-profil. Många känner nog igen henne från programmet Veckans brott, där hon programlett under en längre tid.

Dock missade hon i fjol den historia livesändningen då de skulle presentera nya detaljer om mordet på Olof Palme. Kvartoft sa då i ett pressmeddelande att det berodde på en sjukskrivning då hon nyss opererats.

– Jag har varit med och planerat vår specialsändning men eftersom jag blivit sjukskriven efter en operation så missar jag denna historiska sändning. Det är jättetråkigt men André Pops kommer naturligtvis göra det med bravur och jag kommer inte hålla mig helt borta, sa Camilla Kvartoft i ett pressmeddelande.

Hon kommenterade även då hur hon kände inför det nya detaljerna om mordutredningen.

– Jag blev både överraskad och otroligt nyfiken. Ska Sveriges största mordgåta till slut få sin lösning.

Stora förändringen

När Camilla nyligen medverkade i Agenda var det flera tittare som reagerade på hur hon gått ned mycket i vikt. Nu berättar Camilla i en intervju med Expressen om hennes nya hälsosammare liv.

– Jag har alltid tränat mycket, men också varit förtjust i sötsaker. Det var för ett och halvt år sen som jag och en kompis bestämde oss för att rensa bort bullar, kakor, glass och chips och sånt. Sen har det blivit extra mycket under pandemin – både för att man tänker på hälsan, så att man är rustad om man skulle bli sjuk, och för att man ju haft tid att träna mer. Det känns bra.

Så har Camilla ändrat sitt levnadssätt

På frågan hur hon gjort för att få till en sådan stor förändring säger hon att det varit en lång process.

LÄS MER: Pernilla Wahlgrens hårda ord om Anders Öfvergård efter viktraset

– Jag har rensat bort socker och vitt bröd, och ätit mer fisk och vegetariskt. Sen så springer jag, och har en runda på 5-6 kilometer som jag försöker göra två gånger i veckan i alla fall. Och så styrketränar jag och rider. Det har också varit en sporre att hålla jämn takt med döttrarna som också rider. Så det har varit mycket core och magmuskler också.

Hon säger att hon började sin nya livstil för cirka ett halvår sedan.

– Hm. Vi började i augusti 2019, och då har jag gått ned cirka tio kilo.

LÄS OCKSÅ: Efter frieriet i TV4 – bilden på Stor och Seinabo Sey förbryllar

LÄS OCKSÅ: Känner du igen de svenska kändisarna som barn?