Blir det en säsong 9 av Sveriges yngsta mästerkock? TV4 svarar

Tina Nordström och Danyel i Sveriges yngsta mästerkock

Nu är säsong 8 av Sveriges yngsta mästerkock slut.
Som vanligt blev det en händelserik säsong.
Hur ser framtiden ut för programmet? Blir det en säsong 9?
Här kan du läsa TV4:s svar.

I TV4-programmet Sveriges yngsta mästerkock får tittarna möjlighet att följa ett gäng amatörkockar som älskar att laga mat. Visst kan konceptet låta lite likt Sveriges mästerkock? Och svaret på varför är ganska enkelt, det är exakt samma koncept bara att de i Sveriges yngsta mästerkock är i betydligt yngre ålder.

De som medverkar är mellan 8 till 12 år gamla. Kanske låter det som en lite väl ung ålder för att vara kock? De som motbevisar det är deltagarna som vecka för vecka imponerar stort på juryn som består av stjärnkrögaren Danyel Couet, 47, och tv-kocken Tina Nordström, 47.

Tidigare har även krögaren Paul Svensson, 46, var en av jurymedlemmarna, men valt att lämna uppdraget för andra äventyr.

Paul Svensson försvann från TV4 – så lever han idag

Nu är säsong 8 av programmet över och som vanligt blev det en mycket händelserik säsong med helt otroliga prestationer från småkockarna. Men frågan är, hur ser framtiden för succén ut?

Danyel Couet och Tina Nordström är jury i Sveriges yngsta mästerkock

Danyel Couet och Tina Nordström.

FOTO: TV4

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

TV4 svar om Sveriges yngsta mästerkocks framtid

Att programmet är mäkta populärt är det inget snack om. Men hur ser framtiden ut för succén? Blir det ännu en säsong, i så fall när?

– Vi är otroligt imponerade av denna säsongens unga mästerkockar och ser fram emot att se vad de åstadkommer i framtiden, säger Sara Johansson, exekutiv producent för Sveriges yngsta mästerkock, till Hänt. Hon fortsätter:

– Det är däremot förtidigt att säga något om en eventuell ny säsong i framtiden just nu.

Så alla fans av Sveriges yngsta mästerkock får helt enkelt vänta lite till och låta framtiden utvisa om programmet kommer i fler säsonger eller inte!

Finalen av Sveriges yngsta mästerkock sänds onsdagen den 2 juni klockan 20.00 på TV4. Resterande säsong finns tillgängligt att streama på TV4 Play och C More.

LÄS OCKSÅ: Topp 13 i Sveriges Mästerkock 2021 – här är alla deltagare

LÄS OCKSÅ: Därför saknas Louise Johansson och Erik Hammar i Decenniets mästerkock

FOTO: TV4, Jakob Dahlström/TV4