LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför saknas Sveriges mästerkock-profilen – mörka orsaken

20 mar, 2024 
Linn Seipel
sveriges mästerkock
I kvällens avsnitt av Sveriges mästerkock får de tävlande laga sina rätter till gamla deltagare. Men en person lyser med sin frånvaro...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hela Sverige bakar-Johan Östling lär ut värmländska – reportern bryter ihopBrand logo
Hela Sverige bakar-Johan Östling lär ut värmländska – reportern bryter ihop

Årets säsong av Sveriges mästerkock börjar lida mot sitt slut. I kvällens avsnitt utmanas de kvarvarande deltagarna i en lagtävling – där maten ska serveras till kockar som varit med i tidigare säsonger.

Bland de äldre deltagarna är det en tittarfavorit som lyser med sin frånvaro. Vinnaren av Sveriges mästerkock 2022Adam Thulin, 23. Den unge och talangfulle kocken stod då mot den starka konkurrenten – och senare också goda vännen – Jimmy Guo, 32.

Men tiden efter vinsten har inte bara varit guld och gröna skogar, berättar nu Adam. Med all framgång blev han snabbt uppbokad på både det ena och andra, något som tillslut ledde att han blev utbränd.

Adam Thulin från Sveriges mästerkock 2022 saknas – berättar orsaken

”JAG BEHÖVDE EN PAUS!”, inleder kocken sitt inlägg med. Han fortsätter:

Annons

”Kanske inte ens nån som lagt märke till att jag varit borta under en längre tid men för de som undrar vart jag har varit så behövde jag en paus.Under en längre tid jobbade jag på i 180 och till slut så tog det helt slut i bränsletanken. Det har varit en lång väg tillbaka men idag så mår jag bättre än någonsin och har fått tillbaka en av de viktigaste sakerna i mitt liv, glädjen och nyfikenheten till matlagning!”.

Han passar också på att visa uppskattning till de nära och kära som funnits vid hans sida under denna svåra tid.

”Tack till alla människor som hjälpt mig under denna tid och tack till personen som sa ”nu är det nog du som måste sjukskriva dig”. Har saknat alla er och är nu tillbaka för att sprida min glädje för mat.”

Annons

Att inte Adam syns i programmet är således kanske inte så konstigt. Hänt har dock ställt frågan till TV4:s presstjänst huruvida den populära kocken åtminstone fått frågan, något de inte återkommit med ett svar om.

Konstiga smakkombinationer – Hur bra smaklökar har Sveriges mästerkock-profilerna?Brand logo
Konstiga smakkombinationer – Hur bra smaklökar har Sveriges mästerkock-profilerna?

Adam Thulin om tidigare missbruket – blev hemlös

Det är inte heller första gången Adams psykiska mående prövar honom. Tidigare har han berättat för bland annat Dagens nyheter hur han utvecklade ett missbruk på sin adhd-medicin. Efter en strulig period blev han tillslut omhändertagen av LVU (lagen om vård av unga) och fick tillslut den hjälp han behövde.

– Jag fick en adhd-diagnos och fick medicin som utvecklade sig till ett missbruk, sade Adam till tidningen då och fortsatte berätta:

– Adhd-medicin är fantastiskt bra när det funkar, men det gjorde det inte för mig. Jag har fått jättebra hjälp och matlagningen tog mig ut ur missbruket. Jag skriver om det i kokboken.

Även i programmet Din personlighet med Anders Hansen öppnade Adam upp och berättade att missbrukandet under en period gjorde så att han blev hemlös.

FOTO: TV4

Annons