TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Svenska kändisar om sina brutala uppbrott

23 aug, 2019 
https://image.hant.se/image-4943955?imageId=4943955&width=1320&height=689
Hänt
Svenska kändisars uppbrott
De var några av Sveriges hetaste kändispar som plötsligt gjorde slut. Här är nio kändisars egna ord om sina uppbrott:
✔︎ Carolina Gynning om kampen med Alexander: ”Har mått fruktansvärt dåligt”.
✔︎ Bianca Ingrossos nya ord om förhållandet med Phillipe.
✔︎ Sigrid Bernson om sista tiden med Samir: ”Fruktansvärt jobbig höst”.
Annons

Carolina Gynning och Alexander Lydecker: ”Det gick åt helvete”

Alexander Lydecker och Carolina Gynning
Carolina Gynning och Alexander Lydecker kämpade länge med att rädda relationen, men i mars 2018 var uppbrottet ett faktum.

Det var i mars förra året som mångsysslaren Carolina Gynning, 40, och sambon Alexander Lydecker gick ut med att de skulle separera.

”Det är tungt att ta sig igenom en separation, men vi gör vårt bästa för att allt ska bli så bra som möjligt för våra älskade döttrar och vi kommer fortsätta umgås tillsammans som vänner”, skrev Carolina i ett inlägg på Instagram.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

De hade länge kämpat med att rädda kärleken som tog stryk under de tuffa småbarnsåren, något Carolina inte hymlade med. De testade bland annat parterapi, men gav snabbt upp.

– Det gick åt helvete. Alexander var klar efter två gånger, sa hon till Hänt.

”Jag har mått fruktansvärt dålig, känt mig misslyckad”

Carolina har också varit öppen med hur tungt det var att separera, även om de båda kände att beslutet var rätt.

Annons

”Vårt förhållande hade varit skit länge så det var mer eller mindre på tiden att vi separerade. Men det gör ju inte saken enklare tydligen. Jag trodde att jag skulle flyga högt över ängarna istället kändes det som att jag kraschlandade med ett flygplan ut från ett berg. Jag har mått fruktansvärt dålig, känt mig misslyckad. Tagit på mig skulden själv när det verkligen inte bara är en person som gör att en relation kraschar. Jag bara gråter och gråter”, har hon skrivit på sin blogg.

Isabella Löwengrip och Odd Spångberg: ”Mitt initiativ”

Odd Spångberg och Isabella Löwengrip
Isabella Löwengrip och maken Odd Spångberg var inte överens om hur ett familjeliv skulle se ut.

De gifte sig 2014 och har två barn tillsammans. Men för drygt två år sedan var Isabella Löwengrips, 28, och Odd Spångbergs, 31, äktenskap över.

“Jag och Odd vill göra ett gemensamt uttalande. Efter en tids funderingar har vi kommit fram till att vi ska skiljas. Vi ber om förståelse och respekt för att vi går igenom en svår period och inte vill kommentera saken utöver detta”, skrev Isabella på sin blogg då.

Annons

I en intervju med Damernas Värld berättade Isabella sedan sanningen bakom beslutet som var hennes.

– Skilsmässan var mitt initiativ. Vi hade olika värderingar och olika åsikter om familjelivet och karriären, så det funkade inte för mig.

I ett inlägg på Instagram har hon också utvecklat resonemanget.

”Jag gifte mig när jag var 22, med min stora tonårskärlek. Vi växte ifrån varandra, vi ville ha livet olika. Han frågade alltid hur mycket jag hade kvar att uppnå innan jag var klar, men mitt svar var alltid att jobbet är min livsresa”.

”Jag kunde inte bli världens mäktigaste kvinna om jag behövde vara fastklistrad framför Netflix varje kväll”

Så sent som i juli berättade Isabella i ”Sommar i P1” att hon också hade tröttnat på deras klassiska Svensson-liv.

– Ett klassiskt Svensson-liv med radhus, barn och fredagsmys med oxrulader och gräddsås – det var inget för mig, jag drömde om något helt annat. Jag ville gasa på med bolagen, det var dags att växa globalt – utan sura miner hemma och mejlförbud efter nio på kvällen. Jag kunde inte bli världens mäktigaste kvinna om jag behövde vara fastklistrad framför Netflix varje kväll eller lyssna på olika färgval på staketet.

Hannah Graaf och Peter Karyd: ”Vi gjorde vår bästa…”

Peter Karyd och Hannah Graaf
Hannah Graaf har varit öppen med att sorgen efter skilsmässan tagit hårt på henne.

Efter tio år som gifta lämnade Hannah Graaf Karyd, 40, och Peter Karyd, 43, in en gemensam skilsmässoansökan till Attunda tingsrätt i november förra året. Beskedet kom som en rejäl överraskning då de några månader innan hade förnyat sina äktenskapslöften.

Annons

”Det gör ont i hela kroppen. Tänk att själslig smärta kan göra så ont fysiskt. Det var ett gemensamt beslut att gå skilda vägar. Vi har kämpat och försökt men sen tog det stopp och nu är vi här. Vi gav inte upp enkelt och utan en kamp i alla fall. Vi gjorde vårt bästa men det räckte tyvärr inte till”, skrev hon på sin blogg.

Hannah har inte hymlat med hur knäckande skilsmässan som hon beskriver som en ”röv-skilsmässa” faktiskt har varit.

“Fasen vad jag önskar att man bara kunde få spy av sig, gråta ur sig, berätta allt och bara braka ihop. Men så funkar det inte tyvärr”, skrev hon på bloggen i maj.

Bianca Ingrosso och Phillipe Cohen: ”Går upp och ner”

Phillipe Cohen och Bianca Ingrosso
Bianca och Phillipe har flera gånger gjort slut, och hittat tillbaka till varandra.

Förhållandet mellan Bianca Ingrosso, 24, och Phillipe Cohen, 25, har varit en omskriven berg-och-dalbana under flera års tid. Kriserna och uppbrotten har avlöst varandra liksom de tårfyllda återföreningarna och ömsinta kärleksförklaringarna. Förra året blev de sambos men några månader senare flyttade de isär även om Bianca poängterade att de fortfarande var tillsammans.

Annons

Så sent som i vintras blev Bianca (återigen) dumpad av Phillipe som i ett långt sms förklarade att han inte orkade med allt tjafs och bråk längre.

– Det var egentligen ingenting som hände. Vi kommer alltid att älska varandra, men det funkade liksom inte och kanske… Jag vet inte, sa Bianca till Aftonbladet.

Men i vanlig ordning dröjde det inte så lång tid innan av återigen blev på.

– Jag tror nog att vi är meant to be och ska gifta oss och skaffa barn, jag tror bara att vi träffades för tidigt. Vi har behövt lite singelliv emellan, sa Bianca i podcasten ”Alice & Bianca – Har du sagt A får du säga B” i april.

”Saker går upp och ner hela tiden”

Men det var då. Nu har de slutat följa varandra på Instagram – igen. Och på Discoverys pressträff i mitten av augusti talade hon för första gången om hur det står till mellan henne och Phillipe:

– Förhållande går upp och ner. Och jag har bara valt att, jag pratar om så mycket, så jag pratar inte om oss just nu. Men saker går upp och ner hela tiden, säger hon till Hänt.

Samir Badran och Sigrid Bernson: ”Fruktansvärt jobbig höst”

Sigrid Bernson och Samir Badran
Samir valde att lämna Sigrid i början av året.

De fann varandra under Let’s Dance och blev ett omskrivet kärlekspar. Men i vintras stod det klart att Sigrid Bernson, 30, och Samir Badran, 29, gått skilda vägar efter två år tillsammans.

Annons

”Dagen jag inte ville eller trodde skulle komma, den kom… Samir har valt att göra slut. Efter en fruktansvärt jobbig höst då jag verkligen försökt kämpa för vår kärlek och för oss så blev det så här ändå. Det vi har delat har varit så genuint fint och jag skulle aldrig göra det ogjort”, skrev en förkrossad Sigrid på Instagram.

”Att behöva göra slut med en person som står så nära är något av det jobbigaste jag gjort i mitt liv”

I samma veva berättade Samir för Expressen varför han hade lämnat Sigrid.

– Känns jättetråkigt, vi har haft det så sjukt bra tillsammans och att behöva göra slut med en person som står så nära är något av det jobbigaste jag gjort i mitt liv. Vill inte se henne ledsen. Jag kände att jag inte kunde ge mitt förhållande tillräckligt med tid och att jag behövde jobba mer med mig själv.

Niclas Wahlgren och Julia Friberg: ”En chock”

Niclas Wahlgren och Julia Friberg
Niclas och Julia var bara tillsammans i tre månader innan relationen abrupt avslutades.

I november berättade Niclas Wahlgren, 54, att han mött kärleken i trebarnsmamman Julia Friberg, 39. Men knappt tre månader senare valde Niclas att avsluta relationen.

Annons

– Varför det inte funkade har jag förklarat för henne väldigt många gånger, sa Niclas till Hänt.

”Det kändes som att vi hade mer att ge varandra. Så ja, det kom väl som en chock”

I en intervju med Hänt berättade Julia om de chockartade känslorna som uppstod när Niclas gjorde slut.

– Det är aldrig roligt när det tar slut så fort, för det kändes som att vi hade mer att ge varandra. Så ja, det kom väl som en chock. Jag tänkte att eftersom han ville annonsera utåt att han hade träffat någon så var han seriös, att vi skulle dejta och ta det vidare. Men så blev det inte tyvärr. Och det är synd, för vi hade mycket gemensamt. Men vill inte den andre så är det bara att acceptera.

Molly Sandén och Danny Saucedo: ”Var en jättestor grej”

Molly Sandén och Danny Saucedo
Molly och Danny hade varit ett par i sex år och pratade om bröllop, men under våren gick de plötsligt skilda vägar och bröt förlovningen.

”Jag hade svårt att bli en fullständig person när jag levde så tätt inpå någon som hade känt mig så länge”

De var ett par i sex år. Men i våras bekräftade Molly Sandén, 27, att relationen med Danny Saucedo, 33, var över.

Annons

– Jag växte ur den person jag var i början av vårt förhållande, jag hade svårt att bli en fullständig person när jag levde så tätt inpå någon som hade känt mig så länge. Och jag kände mig inte längre som jag gjorde när vi blev tillsammans, sa hon till Dagens Nyheter.

I en intervju med Aftonbladet öppnade också Danny upp om det omskrivna uppbrottet.

– Jag kan säga så här. Vi är bästa vänner och vi älskar varandra. Allt det som hände inspirerar oss väldigt mycket och jag vet att hon är i studion nu. Det är jag med. Men vad det är som har hänt vill jag inte gå in på. Men Molly är en fantastisk person, sa han och berättade att Molly kommer dyka i olika texter på hans kommande album:

– Men jag skriver så klart om det som händer i mitt liv och just det var en jättestor grej. Jag har skrivit om det, och kommer att skriva om det. Man präglas av varandra och det kommer alltid finnas mycket av mig i henne och mycket av henne i mig.

Jill Johnson och Håkan Werner: ”Var en stor sorg”

Håkan Werner och Jill Johnson
Jill Johnson och Håkan Werner skilde sig efter 20 år.

Efter 17 års äktenskap och två barn valde artisten Jill Johnson, 46, och maken Håkan Werner, 57, plötsligt att gå skilda vägar våren 2017.

Annons

– Jag och min man separerade i början av året och har bott på varsitt håll till och från under sommaren. Det är en process, jag vet inte var det kommer landa någonstans, men det var en stor sorg och mycket som kom ur mig där när vi skrev låtar i början av året, sa Jill i P4 Extra.

När hon medverkade i TV4-programmet ”Renées brygga” berättade hon mer om den mystiska skilsmässan.

– Det är en enorm sorg för alla, efter så många år. Vi har dessutom levt tillsammans i tjugo år. Han är min absolut största kärlek och jag älskar honom fortfarande väldigt mycket. Det är en sak om man lämnar för att det är misär, men man kan ju hamna i en situation då man måste lämna fast det finns mycket kärlek, och det tror jag är en annan typ av separation.

”Det är fruktansvärt läskigt när man tvivlar på kärleken”

När Jill var med i ”Så mycket bättre” berättade hon också att de hade en kris redan 2007 som de dock lyckades rida ur.

– Det är fruktansvärt läskigt när man tvivlar på kärleken och undrar om den andra personen älskar en lika mycket fortfarande.

Benjamin Ingrosso och Linnea Widmark: ”Började nästan gråta”

Linnea Widmark och Benjamin ingrosso
Benjamin och

Benjamin Ingrosso, 21, och Linnea Widmark, 23, gjorde slut redan hösten 2016 och i en intervju med Allas berättade han om den tuffa kärlekskraschen.

Annons

– Jag ville bara glömma henne och gå vidare i livet. Att på något sätt försöka dansa bort sorgen efter uppbrottet och se framåt.

Men de lyckades hitta tillbaka till varandra, något Benjamin berättade om i ”Nyhetsmorgon”.

– Är man kär, så är man kär…

”Jag började nästan gråta i studion”

Men i vintras började det plötsligt spekuleras om att de återigen valt att göra slut och i mars bekräftade Benjamin det som så många hade anat. I samband med det släppte han låten ”I’ll be fine somehow” som handlade om uppbrottet.

– Jag började nästan gråta i studion för att det var så känslomässigt, sa han till Expressen.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Anders Wiklund/TT, Karin Törnblom/TT, Johan Jeppsson/TT, Maja Suslin/TT

Annons