LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma LehtosaloEurovision Song Contest
Festis marknadsföring banner

Svensk artist brutalt misshandlad: "Ett hatbrott"

08 nov, 2016 
Linnéa Geijer
Artisten var på hemväg efter att ha sett på några vänners spelning i city när han attackerades brutalt och oprovocerat.
Annons

Svenske artisten Erik Toro, 32, vann i somras Stockholmsfinalen av P4:s “Svensktoppen nästa”, gjorde en videoaudition till “Idol” via TV4 Play-biljetten 2016 och satsar numera på en plats i “Melodifestivalen”. Den här kvällen hade han nått till Mynttorget i Gamla Stan då han plötsligt kände ett hårt slag i sidan av huvudet. Av den brutala misshandel som följde minns han bara fragment.

– Jag minns att jag skriker och får sparkar i ansiktet av flera silhuetter. Sedan kommer jag bara ihåg att jag låg med munnen och ansiktet i en blodpöl och att jag skrek efter min pappa och min sambo, berättar han i QX.

erik-toro

Erik fördes till Karolinska sjukhuset där det fastställdes att hans näsa knäckts på flera ställen och att han förutom ett flertal huvudskador även hade skadat käken.

Annons

När Hänt talar med Erik har han fått åka hem från sjukhuset, där sambon hjälper honom att läka efter traumat.

– Min sambo Tomás är det viktigaste jag har i mitt liv. Han har alltid varit mitt viktigaste stöd och han höll min hand hela tiden på sjukhuset. Vi har alltid hållit varandras händer när vi somnar hemma, så det var väldigt viktigt för mig, berättar han.

Men det är inte bara fysiska skador som Erik måste läka.

– Just nu vet jag inte hur jag ska ta mig ut från denna händelsen rent psykologiskt, berättar han och tillägger:

– Det värsta är att hade de endast stannat mig och bett om mina värdesaker hade de fått allt. Men i detta fallet så ville de bara sparka mig i ansiktet. Jag förstår verkligen inte varför.

Annons

Eftersom Erik har kvar sin plånbok, dyra klädesplagg, nycklar och mobil så tror han att det inte var fråga om ett rån, utan ett hatbrott.

– Jag vet ärligt talat inte varför de gav sig på mig. Kanske för att jag är mörk. Kanske för att jag ser extra “fjollig” ut med guldskor. Eller för att de bara ville ge sig på någon. De tog ju inget från mig så man kan inte säga att det var på grund av det. Det handlade endast om att slå ner mig, säger han vidare till qx.

I hopp om att få svar och hjälp att bearbeta händelsen planerar Erik att prata med Brottsofferjouren och Polisen om vad som skett. Och även om attacken lär leda till att han är försiktigare då han är ute på sena kvällar, så kommer den inte hindra honom från att stå upp för sig själv och andra genom sitt arbete. Och sprida kärlek med sin musik.

Annons

– Jag tror att universum ger mig tecken att fortsätta kämpa för det jag tror på. Livet är för kort och jag vill göra meningsfulla saker för andra människor i mitt liv. Att göra det är den bästa typen av engagemang man kan göra. Saker för andra och ett kärleksfullare samhälle, berättar han för Hänt.

Drömmen skulle vara att få vara med i Melodifestivalen, och få stå på Globens stora scen.

– Jag vill sprida mer kärlek på en nationell nivå. Tänk att ha en stor kramfest i Globen. Det är min dröm och det vill jag uppnå.

Foto: Privat, IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons