döda kändisar

Svenne Hedlunds sista gripande ord om Lotta Hedlund efter skilsmässan: ”Lotta fanns med”

Sven och Lotta Hedlund

Nyligen möttes vi av nyheten att sångaren Sven Hedlund hade avlidit.
Sven Hedlund var delvis känd från popduon Svenne & Lotta som han hade tillsammans med sin exfru Lotta Hedlund.
Här är artistens sista ord om Lotta efter skilsmässan.
Skansen-Jonas Wahlström om träffarna med kungafamiljen
0:24

Efter reklamen: Skansen-Jonas Wahlström om träffarna med kungafamiljen

(0:24)

Slå på ljud

Sveriges artistelit är i sorg, nyligen möttes vi av nyheten att sångaren Sven Hedlund hade avlidit, 77 år gammal. Något som vännen och kollegan Ulf Stjernbo bekräftade för Aftonbladet. Han berättade även att Svenne somnade in på Värnamos lasarett.

– Hans dotter och barnbarn var på plats, sa han.

Något som Ulf även berättade var att Svenne varit dålig under en viss tid efter att han smittats av covid.

– Han fick covid när vi kom hem från sista turnésvängen och då blev han inlagd en tid. Han repade sig, men blev inte riktigt återställd. I onsdags kväll fick han åka ambulans in till Värnamos lasarett, sa han till tidningen.

Sven Hedlund och Lotta Hedlunds chockerande skilsmässa

Svenne Hedlund var en frontfigur i bandet Hep Stars som bildades på 60-talet. Svenne fann även kärleken i numera Lotta Hedlund, 78 och de bildade älskade popduon Svenne & Lotta. Kärleken sprudlade och några år senare gifte de sig. Paret höll ihop i många år, men för sex år sedan möttes vi av chockbeskedet att de skulle skilja sig.

De hade växt ifrån varandra, i 48 år hade det varit ett par varav 45 som gifta. Men att både arbeta och leva tillsammans hade haft sin påverkan och beslutet hade mognat fram.

Svenne Hedlunds sista gripande ord om Lotta Hedlund efter skilsmässan

I en tidigare intervju med Hemmets journal har Svenne berättat om hur relationen var till sin exfru Lotta efter skilsmässan.

– Vi har aldrig varit ovänner och det är stort. Vi kan fortfarande umgås och i julas samlades 26 barn, barnbarn och barnbarnsbarn i min villa. Då fanns förstås Lotta med, sa han då till tidningen.

Svenne berättade även att trots att de inte var ett par längre, så var deras relation fortfarande bra. Han hjälpte även Lotta med ärenden, eftersom hon saknar körkort.

– Vi fick 48 år tillsammans, men livet har inte förändrats speciellt mycket efter skilsmässan. Vi stannade inte kvar i vårt stora hus utan har bytt boende tre gånger. Och jag bor fortfarande kvar i den villa vi senast flyttade till.

FOTO:JONAS EKSTRÖMER / TT

FRÅN FÖRSTASIDAN