BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Artisten Svenne Hedlund död – blev 77 år gammal

03 dec, 2022 
Sven Hedlund
Artisten Svenne Hedlund har lämnat oss.
Han blev 77 år gammal.
– Han somnade in under morgonen, säger vännen och kollegan Ulf Stjernbo till Aftonbladet.
Annons

Hep-stjärnan Svenne Hedlund har dött under lördagsmorgonen. Något som vännen och kollegan Ulf Stjernbo bekräftar för Aftonbladet. Han berättar även att Svenne somnade in på Värnamos lasarett.

– Hans dotter och barnbarn var på plats, säger han.

Sven Hedlunds karriär

Artisten var en frontfigur i bandet Hep Stars som bildades på 60-talet. Det var mycket som hände på 60-talet för Svenne. Även då träffade han den amerikanska Charlotte Walker, numera Lotta Hedlund, 78, och de bildade älskade popduon Svenne & Lotta.

Paret gifte sig och höll ihop i många år. 2014 möttes vi av nyheten att de skulle skilja sig. Men efter skilsmässan hade de fortsatt bra kontakt.


Svenne var även lika aktiv idag och det var planerat att Svenne skulle spelat på Intiman i Stockholm mellan 12 och 16 december som ett avslut på hans hösturné.

Vännens ord om Sven Hedlunds bortgång

Något som Ulf även berättar är att Svenne varit dålig under en viss tid efter att han smittats av covid.

Annons

– Han fick covid när vi kom hem från sista turnésvängen och då blev han inlagd en tid. Han repade sig, men blev inte riktigt återställd. I onsdags kväll fick han åka ambulans in till Värnamos lasarett, säger han till tidningen.

Sven Hedlunds svåra kamp med hälsan

Svenne Hedlund har länge kämpat med sin hälsa. Förra året skulle han uppträda med popgruppen Hep Stars där han var frontman och blev plötsligt dåsig innan konserten och fick ställa in. Svenne kunde senare berätta vad som hade hänt.

– Det var ett kraftigt blodtrycksfall och benen bar mig inte längre. Jag blev livrädd, sa han då till KvP.

Det visade sig att han hade befunnit sig på sitt hotellrum innan konserten när han skulle gå in på toaletten för att borsta håret. Då han kände hur benen inte bar han längre och han bara föll ihop.

– Jag var helt vimmelkantig och blev livrädd. Någonstans trodde jag nog att min sista stund var kommen.

Annons

Svenne kunde senare komma med ett glädjebesked. Väl på sjukhuset misstänkte läkarna att allt handlade om en stroke. Men alla prover visade sig vara bra, och de kunde till slut konstatera att han drabbats av ett blodtrycksfall.

– De säger att jag kan leva precis som vanligt. Jag fick inte ens några mediciner för just detta. De enda mediciner jag tar sedan tidigare är mot högt blodtryck. Nu måste jag komma i form för att möta publiken igen. Vi drar snart i gång turnén ”Hits of the 60’s” med 19-20 spelningar över hela landet. Premiären är i Kalmar den 21 oktober.

Sven Hedlund blev 77 år gammal, vila i frid.

FOTO: TT

Texten uppdateras.

Annons