Björn Ulvaeus sorg – efter Svenne Hedlunds bortgång: ”Väldigt tungt”

Björn Ulvaeus sorg – efter Svenne Hedlunds bortgång: ”Väldigt tungt”

Nyligen möttes vi av beskedet att sångaren Sven Hedlund (Svenne) har lämnat oss.
Björn Ulvaeus fick reda på Svens bortgång mitt i direktsändning.
Här är hans ord om sin bortgångna kollega.
Abba-Björn visar upp nya kärleken Christina Sas
0:30

Efter reklamen: Abba-Björn visar upp nya kärleken Christina Sas

(0:30)

Slå på ljud

Nu har vi mötts av den tragiska nyheten att Sven Hedlund har lämnat oss. Något som vännen och kollegan Ulf Stjernbo bekräftar för Aftonbladet. Han berättar även att Svenne somnade in på Värnamos lasarett. Svenne avled efter att inte ha tillfrisknat från covid-19 som artisten drabbades av tidigare i höst.

– Hans dotter och barnbarn var på plats, säger Ulf.

Sven Hedlund blev 77 år gammal – hans sista tid i livet

Svenne var främst känd som sångare i bandet Hep Stars som bildades på 60-talet. Han träffade även kärleken Lotta Hedlund, 78, på 60-talet och de bildade senare älskade popduon Svenne & Lotta.

Men för sex år sedan kunde vi mötas av den chockerande nyheten att paret skulle skilja sig – efter 48 år tillsammans. Sven har tidigare berättat att de har haft en bra relation och bra kontakt efter skilsmässan. Ex-makarna fick en dotter tillsammans.

Sven Hedlund har kämpat med hälsan den senaste tiden. Innan sångaren gick bort så hade han varit dålig under en viss tid på grund av coronaviruset.

– Han fick covid när vi kom hem från sista turnésvängen och då blev han inlagd en tid. Han repade sig, men blev inte riktigt återställd. I onsdags kväll fick han åka ambulans in till Värnamos lasarett, säger Ulf Stjernbo.

Sven Hedlund sörjs av nära och kära – Björn Ulvaeus ord

Nu sörjs den folkkära artisten av nära och kära. Ulf Stjernbo berättar för Aftonbladet att han och Svenne har jobbat i mer än fem decennier tillsammans.

– Vi har jobbat med varandra i 54 år och varit på turné ihop i flera år. Han var en mycket snäll och omtänksam människa, fortsätter Ulf.

Till TT säger vännen och kollegan Jan Olov "Joffe" Enbom:


– Han var alltid vänlig, och tog inte särskilt mycket plats. Det gjorde han på scenen, men som privatperson var han oerhört omtänksam.

Även Svenne och Abba-ikonen Björn Ulvaeus kände varandra väl. Björn gästade Nyhetsmorgon när han fick reda på det tragiska beskedet.

– Jag kände honom väl, så det är väldigt tungt, jag hade ingen aning om att han var dålig. Han var Sveriges största popidol, jag turnerade även med han och hans ex-fru Lotta, sa han.

Jenny Strömstedt som var programledare för sändningen beklagade att den tragiska nyheten kom precis just nu när Björn satt i direktsändning i tv.

FOTO:TT

FRÅN FÖRSTASIDAN